Dveri – ”Zbog krađe na referendumu tužbe protiv 11 predsednika glasačkih odbora u Novom Pazaru i Sjenici”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Pokret Dveri predao je danas Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu tužbu protiv 11 predsednika glasačkih odbora u Novom Pazaru i Sjenici zbog, kako su rekli, očigledne krađe glasova na referendumu.

Lider tog pokreta Boško Obradović izjavio je da Dveri na taj način “poručuju vlasti da će braniti i čuvati svaki glas i svaku glasačku kutiju na aprilskim izborima”.

“Na referendumu, Dveri su imale 2.500 čuvara kutija u 138 opština Srbije. Krivične prijave smo podneli za flagrantna kršenja Zakona”, kazao je Obradović.

On je naveo da su krivične prijave podneli protiv Hida Ljajića, Vladete Milutinovića i Mirzeta Mehmedovića iz Novog Pazara, kao i Irfana Ličine, Almira Prašovića, Adisa Kurtovića, Muamera Camovića, Edina Malićevića, Uroša Spasojevića, Stane Slavković i Branka Vranića iz Sjenice.

Obradović je dodao da su u pitanju “teška krivična dela – od preuzimanja izbornog materijala od strane lica koje nije član glasačkog odbora, preko zloupotrebe prava glasanja van biračkog mesta, do toga da je u zapisnicima konstatovana 100 odsto izlaznost i da su svi izašli birači glasali za promenu Ustava”.

(Radio stoplus)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Bego
Bego
10 mjeseci ranije

Sdp/SNS-SPP za haram neznaju, sve rade za eurice , oharamili IZ

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker