Đerlek: Mi smo Evropski Novi Pazar po broju omladine koja nam je otišla (VIDEO)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Trećina budžeta ministarstva za regionalni razvoj za infrastrukturne projekte ministar Đerlek ističe odvojena je za opštine i gradove u Sandžaku, i to naglašava, javnost ne zna.

Ne postoji nijedna opština u Sandžaku uključujući Grad Novi Pazar koja nije dobila milione za razvojne projekte. Ponosan sam na sve. U Prijepolju radimo rekonstrukciju vodovodne mreže, u Priboju glavnu ulicu 12. januar, u Sjenici radimo dva projekta koja su zapravo već urađena dionica puta Nikića potok, vodsnabdijevanje na stotine domaćinstava, u Tutinu opštinsku upravu, ali u Novom Pazaru dali smo najveća sredstva najviše miliona Ministarstvo je izdvojilo za Novi Pazar. Neki projekti još nisu gotovi što je odgovornost lokalne samouprave, kaže Edin Đerlek kandidat SPP za gradonačelnika N. Pazara.

Međutim, i pored nastojanja da se u Pazaru rade krupni projekti, osim katamarana za čišćenje Ribarićkog jezera i azila za pse za kojeg je lokalna samouprava tri puta raspisivala tender, za rješenje industrijske zone interesi su bili presudni.

-Njima je smetalo da Edin Đerlek dođe i otvori projekt pogotovo prije izbora. Htio sam raditi Poslovnu industrijsku zonu kao što radim po Srbiji ali pretpostavljam nisu željeli da mi uzmemo tako važan projekt, da poentiramo. Sredstva sam obezbijedio, sredstva imamo.

Zanimljivo, budžet Novog Pazara deset puta je veći od budžeta Ministarstva a i dalje se priča o rješenju vode, struje, kanalizacije, puta u 21. vijeku.

-To je sramota, ljudi. I to nam je Evropski Novi Pazar. Znate li po čemu smo mi Evropski Novi Pazar, po broju omladine koja nam je otišla put Evrope. Po tome smo mi Evropski Novi Pazar.

Muftijin tajnik, sekretar, kako kaže, prava desna ruka u kojeg  je rahmetli akademik Zukorlić imao apsoultni oslonac s timom u SPP-u demonstrira šta znači biti muftijin nasljednik, kakvi su njegovi učenici, čuvari ideje.

Uživam isključivo što sam produktivan i što sam servis ljudima. Bol i tuga koju osjećam zbog građana Novog Pazara u uslovima u kojim žive, natjerala me da se kandidujem za gradonačelnika uprkos tome što sam ministar zato što zam da mogu pomoći ovom gradu da se okrene jedna nova stranica i da naši građani konačno žive jer u ovom gradu nikad nisu živjeli već se mučili i imali, nažalost čemer i jad oko sebe.

Jedno od pitanja koje se postavlja je zašto građani Novog Pazara žive kraće u odnosu na žitelje ostalih gradova u Srbiji. Za odgovre na ovo i mnoga druga u debatu su pored Đerleka pozvani Nihat Biševac nosilac liste SDP na izborima u Novom Pazaru i kandidat za gradonačelnika, Sulejman Ugljanin, predsjednik SDA Sandžaka i prvi na listi u Novom Pazaru, Vladimir Marinković lista Aleksandar Vučić-Novi Pazar ne sme da stane-Ivica Dačić. Stolice, nažalost, ostale prazne.

(Sana)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

4 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Hanifa iz nadumaca
Hanifa iz nadumaca
4 mjeseci ranije

Samo tebe Glasm….draguljčino…draguljčino…..

Bell
Bell
4 mjeseci ranije

Ha ha ha u pravu si Hanifa1000%ovaj bre zalizani Vukov uhlebljenik jeste videli u “haliPendik”90%zena pokupili pod strahom dok Sandzacki mladici po Eu rade crnce na minus stepeni,da bih preziveli a rastko se sprda.Svi su isti oni picev od malog bogatog beduina do seniora Sukija da ima pravosudja i drzave svi bi oni bili ovako Katastrophe noch ein schöne abend wünsche ich dir

Huso
Huso
4 mjeseci ranije

Mi smo gaza

sandzos
sandzos
4 mjeseci ranije

Nikada nisam glasao. Ne zivim u Srbiji niti imam nekretninu tamo. Upisan samu biracki spisak u mestu rodjenja.

Pitanje: Da li upis u biracki spisak ide po automatizmu? Ako ne, znaci li to da je neko zloupotrebio moje licne podatke i upisao me?

Proverio sam na ovoj adresi https://upit.birackispisak.gov.rs/
Uneo sam JBMG i broj pasosa, Odgovor na pit je bio biracko mesto u osnovnoj skoli gde sam rodjen.

4
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex