Đerlek: Izjava ministra Vulina produbljuje antogonizme među Srbima i Bošnjacima

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin odgovarajući na kritike bošnjačkih partija u Sandžaku jer na konkursu MUP-a od 300 prijavljenih nijedan Bošnjak nije primljen, odgovorio između ostalog da on ni na koji način ne može uticati ko će biti primljen u radni odnos.

Ključna je profesionalna, a ne nacionalna pripadnost ističe Vulin čija je izjava da kandidati moraju biti zdravi i psihofizički spremni, ponovo izazvala reakcije.

Potpredsjednik Stranke pravde i pomirenja ovakvu izjavu smatra neodgovornom.

„Vidio sam izjavu ministra Vulina koja dodatno produbljuje antagonizme između srpskog i bošnjačkog naroda i koju smatram jako neodgovornom. Nema nikakvog korišćenja policije u političkim obračunima, kako je on rekao već ima očigledne diskriminacije i oprostite što nismo slijepi a da to ne vidimo. Sama činjenica o broju Bošnjaka u vatrogasnoj jedinici u Novom Pazaru dovoljno govori sama za sebe, pogotovo ako uzmete sada i ovaj konkurs gdje od 290 kandidata nema nijednog Bošnjaka.

Još degutantnije je objašnjenje da je osnovni kriterijum bio zdravlje i sposobnost, ako je osnovni kriterijum bio zdravlje i sposobnost, onda svi ti Bošnjaci ili većina Bošnjaka koja se kandidovala treba biti na tom spisku. U suprotnom šta impicira ta izjava, da mi u našem narodu nemamo zdrave i sposobne ljude?

Međutim, ne radi se ovdje o tome, ovdje se radi o nekim neodgovornim pojedincima koji sede u Vladi i koji umjesto da rade na suštinskom pomirenju među narodima i na ispravljanju nekih nepravdi prema bošnjačkom narodu , oni šalju izjave koje svima nama kolektivno vrijeđaju inteligenciju i koji ničim ne doprinose miru i stabilnosti u ovim veoma teškim i osjetljivim okolnostima u kojima se nalazimo a koji se reflektuju na sve nas.“

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

6 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 godina ranije

Idu izbori za BNV pa se svi miševi pomaljaju iz svojih rupa da nešto k’o bajagi osude i kritikuju. Ma govnjava motka treba za vas, osim SDA I Ugljanina, jer godinama “prdite u jednu” sa četnicima i nacionalistima, i ni malo vam nije smetalo zapošljavanje samo Srba u institucijama, nego ste svo vrijeme hvalili Vučića i ovu vlast zajedno sa bivšim muftijom vašim “idolom”, koji je na jedvite jade uspio ući u šupak i njemu, i Vulinu, i Šešelju, i svima koji ne vrijede 4 ciganske pare za ovo društvo, a pogotovo za Bošnjake. Pokrijte se ušima, i bar šutite i dalje, kad ste šuteli sve ove godine, jer je kasno za sve, institucije su prenatrpane Srbima, i to nema toga ko će promijeniti, ili zamislite izbaciti njih, a zaposliti Bošnjake. To je sad nemoguće.

spp-rdnja
spp-rdnja
1 godina ranije

Mi smo sa tobom vuline u(teškim) emanetima.i naš velikan je bio uz vas.pa i njegova druga žena je i dalje zamjenik ministru prosvete.,a sin mu usama podpredsenik skupštine,…emanet ni teški,držimo se vučica(100 za1)a bogme i tebe vulinčino….mi smo vaši a vi naši…!!!!!!!

Justina
Justina
1 godina ranije

Nije ovde stvar jesi li Srbin ili Bosnjak,vec to jesi li clan stranke ove vladajuce.Pa sta vi bosnjaci mislite da mi lakse dolazimo do posla ako nismo politicki aktivni?U tome je problem najveci.Lisac Zukorlic je to znao zato je uhlebio i sebe i sina.Pa kada vidim ove paramecijume iz moje ulice na kakvim su funkcijama zivot mi se smuci.Ja da vam kazem tesko nama svima ovde,postali smo kineska kolonija.Samo neka se mi raspravljamo ovde,dok se oni bogate i kolonizuju nasu jedinu zemlju koju imamo.

Onaj koji misl
Onaj koji misl
1 godina ranije

Samo se vi jos uvalcite u uzdnjicu srbima, prvi Zukorlic pa sad njegov sin, I rasim eto sto radite u interesu Bosnajka, srbi su vam ga bas dobro spustili I pokazali sta ste za njih nista osim sluga, srbi namerno diskriminisu Bosnjake u javnom zivotu a sluge I poltroni Usme I rasim gutaju ko curani sve sto ih srbi serviraju,

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 godina ranije
Odgovor za  Onaj koji misl

Ništa oni ne gutaju, njih to i ne dotiče, važno je da su se oni uhlebili, a ovo što sad ispiraju zube, je zbog izbora za BNV, ne bi li obmanuli određeni broj Bošnjaka da preuzmu BNV i da ga predaju Vučiću i Vulunu, kako bi još taj deo bošnjačkih lidera i ličnosti ućutkali, kako bi pred evropskom i svetskom javnošću izgledalo kao da je u Srbiji sve u redu, svi imaju sva prava, niko ništa ne traž5i, niko se ne buni, pa je samim tim Srbija rešila sva ljudska i nacionalna prava svojih manjina.

Onaj koji misl
Onaj koji misl
1 godina ranije

Da I to Usame privatizuje I upise u svoje licno vlasnistvo, jer Zukorlici sve sto je vredelo su oteli od naroda , a narod ko Hipnotisan slusa al ne vidi sta se radi I kako se uz pomoc spp I sdp krse osnovana prava, diskriminacija je na dnevno nivou a usame nam ispira mozak kako se on to boze bori za narad, sarkatam brate, jadi nasi I halovi

6
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.