Đekić: SDA i SPP podizanjem tenzija pokušavaju da ostanu u političkom životu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsednik Gradskog odbora Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru Fahrudin Đekić izjavio je danas da SDA Sandžaka i Stranka pravde i pomirenja “performansima i podizanjem tenzija pokušavaju da ostanu u političkom životu”.

On je na konferenciji za novinare ocenio da su poplave zadesile i ostale sandžačke gradove, Rašku i Kosovsku Mitrovicu, ali da su samo u Novom Pazaru postale posebna politička tema.

Đekić je kazao da je tačno da se u Novom Pazaru desila tragedija i da su dva uzorna građanina izgubila život, ali da ga iznenađuje “žestina u nastupu novoformirane koalicije SDA Sandžaka – SPP”.

“Moralno je diskutabilno da se na takvoj tragediji pravi nekorektna politička priča i neko nastoji da dobije sitne političke poene. Možemo reći da njih ovde nije briga za grad, jer ukoliko su zabrinuti i žele da se stvari unaprede, onda to treba raditi na bolji i korektan način”, poručio je Đekić.

Odbornici SDA Sandžaka i SPP tražili su od predsednice Skupštine Novog Pazara Anele Šemsović da zakaže vanrednu sednicu na kojoj bi gradonačelnik Nihat Biševac predočio izveštaj o preduzetim merama tokom nedavnih poplava, kao i ostavku gradonačelnika.

“Ne smenjuje se gradonačelnik na ovakav način, naće se to desiti ni na narednim izborima, naka svako radi svoj posao. Ovo što oni hoće, neka ostvare na izborima”, rekao je Đekić.

Ocenio je da su zahtevi opozicionih stranaka opravdanje za “naprečac formiranu koaliciju kojom nisu zadovoljni članovi niti jedne od tih partija”.

Poručio je i da SDP nije zahtevala odgovornost predsednika Opštine Tutin kada se u nedavnim poplavama udavilo dete, kao ni rukovodstva Sjenice.

“Nismo iskazali nameru za smenu čelnih ljudi u Tutinu, bavimo se realnom politikom. Ne želimo da optužujemo nekog samo zato što je u drugoj stranci”, zaključio je Đekić.

SDA i SPP: Oni koji nisu dobro radili treba da snose odgovornost

(Infolid)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker