Bulić pozvao gradonačelnika da prestane sa diskriminacijom studenata nedržavnih univerziteta

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Obzirom da je gradonačelnik Nihat Biševac, prema riječima odbornika SPP-a dr. Ferida Bulića, studente privatnih univerziteta nazvao “nekim tamo studentima”, ophodeći se prema njima kao prema studentima drugog reda ili manje vrijednim, odbornik dr. Bulić javio se za riječ.

ferid bulic

{module Oglas 1 – 2020}

“Nije lijepo i nije korektno tako diskriminisati nikoga. Obzirom da ste rekli za studente privatnih univerziteta da su studenti drugog reda, želim da Vas podsjetim da je predsjednica vaše odborničke grupe Senada Leković student Internacionalnog univerziteta. Završila je fakultet sa mnom u generaciji. A da ne pominjem mnoge čestite i visoko stručne i obrazovane ljude koji rade u Gradskoj upravi. Prestanite sa diskriminacijom i studenata i mnogih učenika, kao što su učenici Medrese. I njihovi roditelji jednako plaćaju porez državi kao i svi, pa se na taj način puni gradska kasa i novac kojim vi, kao gradonačelnik, raspolažete”, kazao je dr. Bulić.

Na istu temu govorio je i odbornik Edin Đerlek. On je istakao da nije na mjestu tvrdnja gradonačelnika da je, kako kaže, velika razlika u kvalitetu obrazovanja između državnih i privatnih univerziteta, te da i roditelji studenata na privatnim univerzitetima imaju također iste izdatke, pa zaslužuju da se prema njima, u najmanju ruku, niko ne odnosi diskriminatorski.

{module Oglas 0 – 2020}

Osvrnuo se i na izdvajanja sredstava za osobe mentalno nedovoljno razvijene, ističući da je izdvajanje od 500.000 dinara sramno.

“Zaista je ovo izdvajanje sramno. Zamislite, 500.000 dinara je negdje oko 4000 eura. Kada podijelite to na 12 mjeseci imate davanje od 350 eura mjesečno. To je zaista sramno! A takvih osoba je sve više u našem gradu. Umjesto da se borite da budu još više zastupljene u društvu, vi smanjujete budžet”, istakao je Đerlek.

U raspravu se uključio i dr. Admir Muratović.

“Znam da ste jako osjetljivi na temu Internacionalnog univerziteta. Kako nećete biti, kad su vam najbolji radnici studenti tog univerziteta. Kako da ne, kad su vam članovi najuže rodbine studenti Internacionalnog univerziteta”, kazao je dr. Muratović.

Izvor: SANA

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.