Brojna neslaganja odbornika u Novom Pazaru: Uoči izbora SUMNjIV i KREDIT

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

SPP tvrdi da će novcem biti plaćena kampanja, umesto obnove infrastrukture

sr 620x0

{module Oglas 2019 – U članku 1}

ODBORNICI Skupštine grada u Novom Pazaru su se saglasili sa predlogom da se lokalna samouprava, na ime “finansiranja kapitalnih rashoda”, zaduži za 180 miliona dinara. Protiv su bili samo odbornici Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića, uvereni u to da će pozajmljeni novac biti potrošen za izbornu kampanju – što su demantovali gradonačelnik Nihat Biševac i odbornici većine koju čine SDP, SNS i SDA.

Prvi čovek Novog Pazara je objasnio i to da će pozajmljena sredstva isključivo biti iskorišćena za infrastrukturne radove, te da grad – računajući i novi kredit – ima zaduženost od samo 15 odsto u odnosu na dozvoljenu sumu.

Tokom jučerašnjeg zasedanja usvojena je odluka o tome da lokalna samouprava kupi objekte tekstilnog kombinata “Raška” u stečaju, koji su ponuđeni na prodaju po početnoj ceni od 90 miliona dinara. Nije, međutim, navedeno ni o kojim se tačno zgradama radi, niti kakva bi im bila eventualna nova namena.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

 

Podsetimo, pre dve godine je već kupljena “Raškina” kotlarnica u kojoj se, uz pomoć donatora iz EU, gradi toplana na biomasu.

Povodom spora u OŠ “Avdo Međedović”, gde deo zaposlenih ne dozvoljava vršiocu dužnosti direktora Safetu Smailoviću – kojeg je, kao kadar Zukorlićeve SPP, imenovao ministar prosvete Mladen Šarčević – da uđe u školu i preuzme dužnost, na predlog SDA koja sa Sandžačkom demokratskom partijom (SDP) čini većinu u Novom Pazaru je usvojena odluka da se od čelnika pomenutog resora zatraži da poštuje rezultate konkursa raspisanog u januaru. To, nažalost, nije sprečilo žustru polemiku između predstavnika SDA i onih koji su u Skupštini ispred SPP.

GRADSKI STADION

ODBORNICI su usvojili i odluku kojom se Gradski stadion, inače vlasništvo lokalne samouprave, ustupa na korišćenje fudbalskom klubu Novi Pazar, članu Prve lige Srbije. (Večernje novosti)

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.