Biševac – Zukorlićevi u Skupštini N.Pazara nisu više tako ‘žustri’, ‘spustili su loptu’

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Do kraja mandata na mestu gradonačelnika Novog Pazara Nihatu Biševcu ostalo je još nešto manje od pola godine, a sa njim smo razgovarali o rezultatima ostvarenim u prethodnom periodu, izostanku investicija, visokoj stopi nezaposlenosti i odlasku mladih, ali i političkim odnosima i planovima za budućnost.

nihat bissevac sep2019

{module Oglas 2019 – U članku 1}

– Kako ocenjujete saradnju sa Srpskom naprednom strankom i Strankom demokratske akcije Sandžaka, koalicionim partnerima Sandžačke demokratske partije (SDP)? Da li je i u kolikoj meri na rad Gradske uprave uticalo to što su te dve stranke često bile u sukobu?

Dešavali su se nesporazumi i razmimoilaženja između te dve partije, ali se to u radu lokalne samouprave nije osetilo, niti je uticalo na naš rad. Smatram da imamo korektnu saradnju, jednoglasno smo doneli većinu odluka, a na kraju, svi mi u Gradskoj upravi smo tu da bismo služili narodu i trudimo se da rešavamo probleme građana.

– Kako komentarišete rad opozicione Stranke pravde i pomirenja? U početku su Vas oštro kritikovali, ali su poslednjih meseci “spustili loptu”. Ima li tu prostora za buduću saradnju, neku koaliciju?

Veoma dobro znam šta je posao opozicije i ja sam uvek spreman da primim i saslušam konstruktivnu kritiku, koje je bilo dosta, pogotovo od pojedinih njihovih odbornika. Neke od njihovih predloga i ideja smo prihvatili i uvek smo otvoreni za stvari koje mogu unaprediti život svih građana, bez obzira od koga dolaze.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Primetno je da u raspravama na sednicama Skupštine više nisu tako “žustri”, a zbog čega su “spustili loptu” i koji su im motivi za to su pitanja za njih, ja ne znam. O nekoj koaliciji se ne može govoriti, oni su opozicija.

– Da li ste u prethodnom periodu imali bezrezervnu podršku Sandžačke demokratske partije za reforme i promene koje ste planirali da uvedete u radu lokalne samouprave?

Nigde nije idealna situacija i teško je imati podršku apsolutno svih članova stranke, ali meni je najvažnije da sam za sve ono što radim i što želim da sprovedem u delo uvek imao podršku našeg osnivača Rasima Ljajića i drugih čelnika Sandžačke demokratske partije. Za neke stvari i moje ideje je bilo otpora i u samoj Gradskoj upravi, to je normalno, ljudi se plaše promena i noviteta iako su pozitivni.

– Do medija su dolazile informacije da ste u par navrata ozbiljno razmatrali da podnesete ostavku. Da li je to tačno i zbog čega?

Nije tačno. Kada sam prihvatio da budem gradonačelnik znao sam šta me čeka, koliko tu ima posla i koliko ova pozicija nosi odgovornosti sa sobom. Dobro sam razmislio pre nego sam stupio na dužnost, a da istrajem u ovom poslu do kraja mi je pomogla i ranija sportska karijera i način razmišljanja sportiste. Kada se nečega prihvatim i kada uđem u borbu, daću sve od sebe kako bih uradio što više i ostvario što bolji rezultat.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

– Do izbora je ostalo još nekoliko meseci. Hoćete li biti kandidat za gradonačelnika?

Još uvek je rano da se priča o tome i odluka još uvek nije doneta. Za ovih nekoliko meseci se može još puno toga uraditi, a kada budu raspisani izbori i ta tema će biti razmatrana i dogovorena na stranačkim organima.

Koji su najveći uspesi lokalne samouprave tokom njegovog mandata, kako Biševac ocenjuje izostanak većih investicija i odlazak mladih iz Novog Pazara, a kako finansijsko stanje, pročitajte u prvom delu intervjua koji je juče objavljen na našem sajtu.

N. Kočović, Radio sto plus

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.