Biševac – ”Neistine Jahje Fehratovića”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Konferenciju za medije danas je održao prvi čovek Novog Pazara, Nihat Biševac. Kako je rekao, novinere je okupio da bi građanima Novog Pazara potvrdio istinu koja im je poznata.Still1211 00000 800x445

{module Oglas 1 – 2020}

“Jednu od zadnjih neistina izneo je u Skupštini Srbije narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja, Jahja Fehratović. On je rekao u Skupštini, “da je Državna revizorska institucija (DRI) utvrdila da su samo gradonačelnik Novog Pazara i Gradsko veće bez ikakvih normalnih rešenja, iz Centra za socijalni rad nenamenski potrošili 1.700 hiljada dinara. Ja mogu da shvatim da napadaju mene, gradonačelnika ovog grada, ali ne mogu da shvatim da napadaju Centar za socijalni rad. Mi smo ponosni načinom na koji oni posluju. Za svoj rad su dobili i priznanje 2017. godine. Oni rade u otežanim uslovima, manje radnika imaju nego što je potrebno.

Ulažu maksimalne napore tokom rada i ja im zahvaljujem na požrtvovanosti u radu sa našim sugrađanima, socijalno ugroženim stanovništvom. Kada je Fehratović pomenuo ta sredstva, to su sredstva koja Grad izdvaja za jetime, odnosno decu bez roditeljskog staranja, decu sa smetnjama u razvoju i samohrane roditelje i to su dodatna sredstva koja oni dobijaju, jer je tradicija postala od 2016. godine, da njima dajemo novac umesto da dovodimo pevače i organizujemo doček Nove godine.

{module Oglas 0 – 2020}

Tim davanjima obuhvaćena su 492 korisnika iz pomenutih kategorija. Samo u prošloj godini izdvojili smo za njih 2 miliona i 460 hiljada dinara. Sve ovo iznosim samo zbog istine. Nama koji kreiramo politiku grada najvažnije je i najviše je stalo da vodimo računa o socijalno ugroženom stanovništvu. Mi izdvajamo sredstva za Centar za socijalni rad, kada se spominju neki spiskovi, da pojasnim da su to spiskovi koje nama dostavi Centar za socijalni rad sa decom koju sam spomenuo i to samo da im kupimo paketiće i uručimo pare koje su predviđena za doček Nove godine. To je jedina istina, nema nikakve diskriminacije. Jedina zamerka DRI je da je napravljen propust jer je umesto zasebnih rešenja Centar, zbog nedostatka vremena i obimnosti posla, doneo jedno zajedničko rešenje o jednokratnoj socijalnoj pomoći nabrojanim kategorijama”, rekao je gradonačelnik Biševac.

Biševac je rekao da je ponosan na tu odluku koju je doneo već tokom prve godine na poziciji gradonačelnika, mnogi u regionu su preneli vest da u Novom Pazaru novac umesto pevačima ide deci iz ugroženih kategorija a neki su počeli i da slede taj primer, naveo je on.

“I ove godine isto to ćemo učiniti, čak ćemo i povećati iznos kako bi novac darovali i deci sa retkim oboljenjima što do sada nije bio slučaj. O tim mališanima posebno ćemo brinuti kroz budžet za narednu godinu a koji je u pripremi, i to zato što smo mi odgovorni i slušamo građane koji su glasali za predlog, da se osnuje fond za pomoć deci sa retkim oboljenjima sa teritorije Novog Pazara”, rekao je Biševac. (rtvnp)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.