Bačevac (SDP) zatražio što skorije započinjanje rekonstrukcije puteva Novi Pazar-Sjenica kao i Novi Pazar-Tutin

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Na vanrednom zasedanju Narodne skupštine koje počinje danas, naći će se predlozi 13. zakona i odluka iz oblasti infrastrukture, građevinarstva i saobraćaja.

muamer bacevac skupstina 3

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Pored ostalih, pred poslanicima će se naći predlog zakona o posebnim postupcima radi realizacije projekata izgradnje i rekonstrukcije linijskih infrastrukturnih objekata od posebnog značaja omogućiće bržu realizaciju velikih infrastrukturnih projekata u okviru novog investicionog ciklusa. Predloženim rešenjima se ne ugrožavaju osnovna prava vlasnika eksproprisanih nepokretnosti, uključujući zadržavanje načela o određivanju tržišne vrednosti za eksproprisane nepokretnosti.

Narodni poslanik SDP-a, dr Muamer Bačevac je istakao da su upravo imovinsko pravni odnosi, odnosno eksproprijacija zemljišta, glavni problem i usko grlo koje usporava izgradnju kapitalnih puteva, koji su osnova privrednog napretka naše zemlje. Procena je da je oko 50.000 parcela predmet eksproprijacije i njihovo rešavanje je preduslov započinjanja radova na ovim kapitalnim deonicama.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

”Trenutno najvažniji put na jugozapadu Srbije Novi Pazar-Sjenica je u očajnom stanju. Njime je ovaj kraj vezan za susednu BiH. On je i jedina veza kojim se povezuju i Novi Pazar i Sjenica, što znači i Nova Varoš, Priboj i Prijepolje, sa trasom planiranog koridora 11, sa kojim se povezuju iznad Duge Poljane“ rekao je Bačevac.

U gradskim upravama Novog Pazara i Sjenice se završavaju izmene prostornih planova čime se daju rešenja komplementarna sa novim projektom rekonstrukcije puta koji se takođe završava firma angažovana od strane Puteva Srbije. Sva projektna dokumentacija biće gotova jako brzo. Ovim novim projektom koji je jeftiniji za 16 miliona evra od prethodnog rešenja, izbegava se veliki broj krivina i čuvena serpentina Postrmac, gdje su česta zaglavljivanja kamiona i gde je bilo dosta saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom, zbog poledice.

”Mi u SDP-u stoga podržavamo ovaj zakon i očekujemo da će se njime ubrzati proces eksproprijacije tj. otkup zemljišta na trasi tog puta što je sledeći korak u realizaciji izgradnje puta NP-Sjenica. Naravno ne na štetu vlasnika ali nikako na štetu javnog dobra i interesa svih nas. Građani ovog kraja željno i sa velikom nadom očekuju početak rekonstrukcije puta Novi Pazar-Sjenica. Nas beskrajno raduje nastavak izradnje autoputa do Boljara ( Koridor 11), tj. početak radova na deonici Preljina Požega,“ istakao je Bačevac.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Pred poslanicima je i predlog zakona o potvrđivanju sporazuma između Vlade Republike Turske i V.R.Srbije, ali će se i naći predlog zakona kojim se potvrđuje ugovor o kreditu sklopljen između Srbije i turskih banaka Ziraat i Denizbank radi izgradnje infrastrukturnih projekata u Sandžaku i Vojvodini. Poslanik SDP-a je naglasio da u Sandžaku željno iščekuje rekonstrukcija puta Novi Pazar-Tutin i zatražio što skorije otpočinjanje radova.

”Saradnja između naše zemlje i Turske je izuzetna, Turska ulaganja u našu zemlju u stalnom su rastu i jako raduje što su Bošnjaci bili i biće most te dobre saradnje. Početak izgradnje ovih puteva armiraće dobre odnose između dve države i nadamo se inicirati prva ulaganja turskih preduzetnika i u Sandžak“ rekao je Bačevac.

Odgovarajući dr Bačevcu, ministarka Zorana Mihajlović je najavila početak rekonstrukcije puta Novi Pazar –Tutin sa početkom građevinske sezone. Takođe ona je najavla i rekonstrukciju puteva Novi Pazar -Sjenica te Novi Pazar-Ribariće u okviru plana rehabilitacije 5000 kilometara puteva u Srbiji u naredne tri godine, za šta će vlada izdvojiti više od milijardu evra. (Indeksonline)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.