Bačevac: Pazar nije leglo kriminala, već grad velike duše

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Poslanik SDP-a Dr Muamer Bačevac je na danšnjoj sednici parlamenta naglasio da je vrijeme KOVID pandemije pokazalo koliki je znacaj volonterizma. Borba protiv ove pošasti u Novom Pazaru bila bi mnogo teža ako ne i nemoguća bez naših volontera. Volonteri 020 i Volonteri NP su uradili lavovski dio posla.

fgnjghjzzh

{module Oglas 1 – 2020}

Oni su nosili preteške boce za kiseonik, fizički pomagali u toku pravljenja tople veze u novopazarskoj bolnici, ali i učestvovali u radovima adaptiranja kovid ambulanti, odvajanja zelenih i crvenih puteva itd…

Nemedicinska pomoć bolesnima je njihova svakodnevnica kao i spremanje hiljada litara limunade i drugih vitaminskih napitaka koje dijele obolelima.  Veliku finansisku pomoc imaju od uspješnih preduzetnika i prije svega sandžačke dijasopre.

  “Ne preterujući ova pomoc Sandžačke  dijaspore je rijedak primjer humanizma, širokogrudosti i bratske ljubavi u eri globalizma i sebične liberalne demokratije.” Istakao je Bacevac.

{module Oglas 0 – 2020}

Sandžačka dijaspora finansijski je pomagala  zdravstvene institucije i  gradjanie, a humanitarne organizacije Otvorena  Ruka, Sevap, Put Sredine su taj posao bravurozno odradili.

Nije Novi Pazar leglo kriminala kako to neki pokušavaju da predstave, već grad divnih i mirnih, gostoprimljivih ljudi, velike duše. Ima li krimanalnih radnji, ima ali ništa vise no bilo koji grad ove velicine u Srbiji. Dva obračuna koja su se nedavno desila proizvod ličnih konflikata, povredjenog dostojanstva ili kafanskih svadja, a ne kao u drugim mjesima svadja oko narko tržista ili sličnog.

On je pozvao ministarstvo za rad zaposljavanje boracka i socijalna pitanaja da donese novi zakon o volontiranju koji ce odgovoriti izazovioma, vremenu u kome živimo. (rtvnp)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.