Ašćerić: Smijenjen sam za primjer drugima da ne smiju javno iznositi svoje mišljenje

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Smenjeni pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Emir Ašćerić za Nova.rs je izjavio da je njegova smena primer šta se događa sa ljudima koji iznose svoje mišljenje i da je odluka o njegovom razrešenju donešena jednostrano.

emir asceric 2 696x469

{module Oglas 1 – 2020}

 

Podsetimo, Ašćerić je prethodnog dana na svom Fejsbuk profilu kritikovao posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića tom gradu, koju je okarakterisao kao brutalnu političku kampanju.

“Onemogućena mi je sloboda govora. Ja sam na Fejsbuk profilu napisao status gde sam ukazao na funkcionersku kampanju. Bez ikavkog vređanja, bez povrede bilo čijeg integriteta. Taj status je veoma brzo postao viralan i to je izazvalo gradonačelnika Biševca da mi uruči rešenje o smeni. Iz privatnog razloga mi je zabranjeno da govorim da sam protiv ovakvog vođenja kampanje”, ističe Ašćerić.

{module Oglas 0 – 2020}

On je rekao da je njegovu stranku (SDA) postupak gradonačelnika Biševca iznenadio i da on nije mogao da ga smeni bez prethodne konsultacije sa njegovom partijom.

“Nas je zatekla ovakva situacija, ovo rezrešenje nije smelo da se dogodi bez konsultacija, odluka je donošena jednostrano. Postoji koordinaciono telo između dve stranke koje kontroliše našu koaliciju. Odluka je doneta jednostrano, videćemo šta će pregovarački tim naše stranke u narednim koracima preduzeti”, navodi smenjeni pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara, dodajući da je na svojoj koži osetio šta znači zabrana slobode mišljenja.

“Čovek koji iznese svoje mišljenje odmah biva sankcionisan. Koristi se moj primer da se ukaže drugima šta ne bi smeli da govore, jer će odmah snositi neke posledice. Moj slučaj je, svakako, manji u odnosu na ono šta se dešava drugim ljudima po Srbiji. Trenutno je čovek ostavio mene bez posla u ovoj vanrednoj situaciji”, objašanjava Ašćerić.

{module Oglas 2 – 2020}

odsetimo, smenjeni  pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara ukazom gradonačelnika tog grada Nihata Biševca razrešen je danas te dužnosti. Kao povod za njegovu smenu, navodi se Fejsbuk status u kojem je on kritikovao posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića ovom mestu i način na koji su dodeljeni respiratori novopazarskoj bolnici.

Koaliciju u Novom Pazaru od aprila 2017. godine čine stranke SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina i SDP stranka Rasima Ljajića ministra u vladi Srbije.

Stranka pravde i pomirenja Muamera Zukorlića je u opoziciji u Novom Pazaru, a u Skupštini Srbije SPP ima dva samostalna poslanika, Zukorlića i Jahju Fehratović.

Na republičkom nivou SDA je jedina opozicija od 2014. godine u odnosu na sve druge stranke iz Sandžaka.

(Nova S)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.