Ambasadorica BiH posjetila BNV

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ambasadorka Bosne i Hercegovine (BIH) u Srbiji Aida Smajić je danas nakon razgovora sa predsednicom Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Jasminom Curić, ocenila da će otvaranje generalnog konzulata u Novom Pazaru doprineti da se Bošnjaci Bosne i Hercegovine i Sandžaka više povežu i budu bliži jedni drugima.

“Otvaranje i rad konzulata unaprediće bilateralne odnose Srbije i Bosne i Hercegovine, i doprineti da Bošnjaci Bosne i Hercegovine i Sandžaka gaje odnose u smislu zajedničkih inetersa, ostvarivanja njihovih prava i zastupljenosti u Srbiji”, rekla je Smajić.

Predsednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Jasmina Curić rekla je da je otvaranje ovog konzulata dobar početak poštovanja principa dobrih diplomatskih odnosa između Srbije i Bosne i Hercegovine.

“Nadam se da će otvaranje konzulata u Novom Pazaru olakšati život građana Sandžaka i Bosne i Hercegovine, jer Bošnjaci Sandžaka imaju porodične, prijateljske i poslovne veze sa Bošnjacima Bosne i Hercegovine. To će ujedno učvrstiti postojeću saradnju i otvoriti mogućnost za nove vidove saradnje između građana Sandžaka i Bosne i Hercegovine”, dodala je Curić. (Sana)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex