Dr Đerlek: Veliki broj Pazaraca je na LETOVANJU U CRNOJ GORI, očekujem povećanje broja kovid pacijenata PO NJIHOVOM POVRATKU

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Krizni štab je kao jedno od potencijalnih žarišta virusa korona označio i Novi Pazar, a državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek kaže za Tanjug da zabrinjava povećanje pacijenata koji dolaze prvi put u kovid ambulante.

etzhzt45645

{module Oglas 1 – 2020}

Takođe, Đerlek navodi i da je to još više zabrinjavajuće jer je i dalje veliki broj građana iz Pazara na letovanju u Crnoj Gori i samim tim očekuje se povećanje kovid pacijenata po njihovom povratku.

Prema njegovim rečima, 4. septembra u Novom Pazaru bilo je 36 prvih pregleda pacijenata u kovid ambulanti, a 11. septembra 50 takvih pacijenata.

– To i nije veliko povećanje, ali svakako takvo da zabrinjava jer se veliki broj ljudi iz Pazara, Tutina, nalazi na letovanju u Crnoj Gori i očekujemo da će se taj broj povećavati – naveo je Đerlek.

Kada je u pitanju Tutin, prema rečima državnog sekretara, 4. septembra bila su samo tri pacijenta u kovid ambulanti na prvom pregledu, a već 8. septembra 15 pacijenata.

– To su podaci koji nas upozoravaju da nema opuštanja. Ovo povećanje prvih pregleda u kovid ambulantama koje smo primetili poslednjih dana može da bude zabrinjavajuće – naglašava Đerlek.

{module Oglas 0 – 2020}

Kako kaže, za sada nema povećanja hospitalizovanih kovid pacijenata, a trenutno je u bolnici u Novom Pazaru smešteno pet pozitivnih pacijenata.

U toku vikenda su imali jedan transport u KC Kragujevac i to pacijenta sa mnogo komordititeta, koji pored kovid infekcije imal i leukemiju.

Takođe, tokom vikenda su bila i dva otpusta iz bolnice, kaže Đerlek i dodaje da je bolnica osposobljena za non kovid pacijente, ali da se u ovom trenutku spremaju i za najgori scenario koji može da se desi na jesen i zimu.

– Veoma smo obazrivi i na dnevnom nivou pratimo dešavanja što se tiče kovida – kaže Đerlek i apeluje još jednom na građane da se pridržavaju preporuka Kriznog štaba i preventivnih mera koje su jedino sredstvo za borbu protiv virusa korona.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker