Novopazarka Dženisa Saitović studentkinja generacije

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Dženisa Saitović iz Novog Pazara proglašena je za studentkinju generacije Prirorodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici. Trenutno je na master studijama i planira doktorske. Karijeru želi da gradi u svom rodnom gradu koji, kako kaže, prepoznaje i priznaje mlade talente.

dzenisa 800x445

{module Oglas 1 – 2020}

Iako je, kako kaže, put do uspeha pun odricanja, svaki trud se isplati i titula joj vrlo imponuje.

”Moram biti iskrena, potrebno je puno odricanja i truda. Naporan je to put, ali svakako isplativ. Na kraju, svaki trud se isplati”, kaže Dženisa.

Njen izvor inspiracije je porodica, koja je uticala i na izbor profesionalne orijentacije.

”Od malena sam bila nekako okrenuta društvenim naukama, dok je otac na strani prirodnih nauka. Ja sam nekako pokušavala da tražim balans i upravo je geografija nauka koja je spoj prirodnih i društvenih nauka, tako da sam sebe tu pronašla tu”, priča ova mlada Novopazarka.

{module Oglas 0 – 2020}

Dženisa Saitović je trenutno na master studijama, planira i doktorske. Nastaviće da sebi postavlja najviše ciljeve, a karijeru će, kaže, graditi u svom rodnom gradu.

”Prvenstveno mi je želja da ostanem u svom gradu, jer je Novi Pazar grad koji prepoznaje mlade talente, koji ulaže u obrazovanje i može se pohvaliti velikim brojem uspešnih studenata u gradovima širom Srbije, tako da bih ja svoju karijeru želela da započnem i nastavim u svom gradu”, planira Dženisa.

Uspešni mladi su budućnost svake društvene zajednice, a ova uspešna Novopazarka mladima poručuje: ”Svako voli da bude najbolji u onome što radi. Svojim kolegama, budućim brucošima bih želela da poručim da nekada jednostavno nije dovoljno samo želeti nešto i čekati da nam se dese određene stvari, već je potrebno izaći i desiti se tim stvarima. Na kraju samo možete biti ponosni kada vas drugi budu pitali kako.” (rtvnp)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker