Novi Pazar / Plac u Šutenovcu idealan za izgradnju nove osnovne škole

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nakom ispitivanja terena u naselju Šutenovac zaključeno je da je ta parcela pogodna za izgradnju nove osnovne škole.

Direktor firme „Geomehanika“ Ivica Ivandić, kazao je da su ispitivanja pokazala da je teren pogodan za izgradnju školskog objekta u ovom naselju.

Koordinator projekta Enes Škrijelj, koji je sa predstavnicima kompanije Geomehanika u čijoj je nadležnosti ispitivanje lokacije, bio na terenu, ističe da će prema projektu Novi Pazar dobiti novi školski objekat, površine 7000 metara kvadratnih.

-Prema predviđenim kapacitetima u ovom dvospratnom objektu će moći da boravi 480 đaka u jednoj smeni. Radovi na ispitivanju odnosno nosivosti tla preduslov su dalje korake koje preduzimaju projektanti. Sama škola, preciznosti radi, biće u naposrednoj blizini popularnog šutenovačkog stadiona, kazao je Škrijelj.

Nekoliko meseci nakon kupovine parcela, predstavljeno je i idejno rešenje škole čijim početkom rada bi se rasteretile osnovne škole “Vuk Karadžić”, “Rifat Burdžević Tršo” i “Ćamil Sijarić”.

U zoni škole predviđeno je i uređenje dvorišta, sportskih terena i zelenih površina.

(Foto Senad Župljanin, Infolid)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.