Novi Pazar / Ekonomskoj školi naloženo da otkrije koga je i kako zaposlila

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Poverenik za informacije naložio je danas Ekonomsko-trgovinskoj školi u Novom Pazaru da Sto plus radiju dostavi informacije ko je i kako tokom protekle godine zapošljen u toj obrazovnoj ustanovi.

ekonomska

{module Oglas 1 – 2020}

Direktor Ivan Veljković je, ocenjujući da bi objavljivanje informacija o tome koga su i kako zaposlili „ugrozilo privatnost“ učesnika na konkursima, prethodno odbio da dostavi tražene informacije i kopije dokumenata koje je Radio tražio po Zakonu o dostupnosti informacijama.

Posle nove žalbe Kancelariji poverenika, on je u odgovoru naveo da je insistiranje Sto plus na dokumentaciji o tome ko je i kako tu zaposlen “neprimerena kampanja protiv Ekonomsko-trgovinske škole”.

{module Oglas 0 – 2020}

Iako je naveo da je u tekstu “Ekonomska krije podatke koga je i kako zaposlila” Sto plus izneo netačne podatke, direktor navedeno nije demantovao u javnosti, a ni pristao na intervju u kojem bi izneo suprotne činjenice.

Poverenik je konačnim rešenjem naložio da se Sto plus radiju u roku od 30 dana dostave informacije o broju novozaposlenih tokom prethodne godine, kopije Pravilnika o načinu bodovanja kandidata na konkursima, zapisnike sa sednica komisija koja su odlučivale o prijemu kandidata, bodovne liste, obrazloženja odluka komisije i anonimizovanu dokumentaciju sa javnih konkursa za prijem radnika.

(Radio stoplus)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker