ZZJZNP: Ako se hitno ne donese odluka o obustavi saobraćaja od 18 sati, potrovat ćemo se

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Novi Pazar je na šestom mjestu u Srbiji sa sto dvadeset i jednim danom prekoračenja zagađenosti vazduha i to česticama PM10 i PM2.5. Za proizvodnju tolike čađi kriva je preopterećenost grada s prekomjernom gradnjom, fabrikama i saobraćajem.

Da rasterećujemo centar, gradsko naselje a imamo 98 seoskih naselja gdje je fantastična priroda gdje su oslovi odlični a sve je na 15-20 minuta od samog centra. Tako se šire i prave veliki gradovi. A ne svi težimo ka sredini, gdje god se dogovore nikne zgrada. Opterećujemo glavne faktore rizika, vodu, vazduh zemljište i pravimo lošu i nezdravu sredinu za našu djecu,kaže dr. Selma Bihorac, ZZJZNP.

U Novom Pazaru usljed zagađenosti nekad nije jasno ni koje je doba dana, najmanje da je u pitanju jutro bez sunca i cvrkuta ptica. Novi Pazar je u trećoj kategoriji prekomjerne zagađenosti vazduha. Da bude još gore, mjerna stanica je na Rekreacionom centru koje bi zapravo trebalo biti takozvana zelena oaza.

Izvor zagađenja su saobraćaj i neke veće kotlare i fabrike koje se nalaze kod nas. Vrijednosti PM10 i PM2.5 skoro da se podudaraju. Koncentracije zagađujućih čestica pet do šest puta veće su od dozvoljenih.

 Jedino brzo gdje se, kaže, može djelovati je redukcija saobraćaja od 18 sati.

Ne moramo nikog pitati za to. Ako lokalna samouprava donese odluku da nema saobraćaja poslije 18 sati u protivnom kad su ovakvi dani mi ćemo se potrovati.

Primjetno je da se hroničnim bolesnicima povećava terapija, a ovakvo vrijeme dodatno pogoduje i zadražavanju i razvoju svih drugih virusa karakterističnih za ovo doba, ne samo kad je korona u pitanju. (Sana)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
3 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Bell
Bell
10 mjeseci ranije

Zalost golema… Mocnici nedodirljivi ubiraju lovu sa tzv, fabrikama ubijajucu sve pred sobom… Odgovorni iz grada nesi89meju da pisnu jer su ovi gazde jaci i povezani sa strukturama Republickim. Sirotinja drmci za koru leba, svest pojedinaca koji se vozikaju iz dangube je na nuli, inace “sumska mafija*” direktno povezana sa mocnicima iz Kraljeva je OPUSTOSILA sume u Sandzaku koje su cuvane jos od Tita nazalost ogledalo drzave!!!

din
din
10 mjeseci ranije
Odgovor za  Bell

Ada koje crne fabrike u Pazar? Sta se to vama prividja?!

Za sve su englarice krive 😀 mnogo siju pa sve prasinu digle ili mozda nargile?  

din
din
10 mjeseci ranije

“Za proizvodnju tolike čađi kriva je preopterećenost grada s prekomjernom gradnjom, fabrikama i saobraćajem.”

Hahahahahahahahahahahahahahaha

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
3
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker