Zukorlić ima odgovor, zašto građani u Sandžaku odbijaju vakcine

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Potpredsednik Skupštine Srbije Muarem Zukorlić izjavio je danas na sastanku s direktorom Svetske zdravstvene organizacije za Srbiju Marijanom Ivanušom, da postoji veliko nepoverenje građana Sandžaka u medicinsko osoblje, a da je „ključ povratka poverenja u kadrovskoj rekonstrukciji na tom području“.

Zukorlić, predsednik Stranke pravde i pomirenja, rekao je to povodom interesovanja Ivanuše kako povećati broj građana koji bi primili vakcinu protiv korona virusa, jer su istraživanja pokazala da jug Srbije ima manji broj vakcinisanih od centralne Srbije, saopštila je Skupština.

Po rečima Zukorlića, bilo bi potrebno uključiti i ostale institucije da bi se promenio stav o delotvornosti vakcinacije.

Ocenio je da brzina širenja pandemije nije dozvoljavala nauci da daje konkretne odgovore na sva pitanja u borbi protiv širenja virusa, pa su „neki koraci na tom putu preskakani, što je dodatno zbunjivalo građane“.

„Bilo je relativno lako manipulisati netačnim informacijama, a samim tim došlo je i do rezervisanosti građana prema vakcinaciji“, rekao je Zukorlić.

Ivanuša i Zukorlić su se dogovorili da razgovaraju s gradonačelnikom Novog Pazara, direktorom Opšte bolnic, i drugima koji uživaju poverenje građana, da bi se povećala stopa vakcinacije stanovništva. (Beta)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex