Zbog čega mladi napuštaju Novi Pazar? Evo šta kažu…

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Pre dve nedelje na društvenim mrežama se pojavila slika na kojoj se vidi Pazarska autobuska stanica koja ispraća veliki broj autobusa koji putuju ka evropskim gradovima. Nakon toga, a i priče koju smo imali sa mladima koji su otišli „trbuhom za kruhom“, zanimalo nas je šta građani smatraju da bi bile pogodne okolnosti da mladi ostanu u Novom Pazaru.

Većina građana smatra da mladi odlaze zbog toga što nema dovoljno radnih mesta:

– Mlade možemo sačuvati tako što ćemo im obezbediti radna mjesta-  jedan je od odgovora,

-Radnim mjestima i to da mogu živit od svog rada neki normalan život. Stalni radni odnos, solidna plata tokom cijele godine i normalni radni uslovi sa osiguranjem, a ne minimalnim pravom na bolovanje. Plaćen godišnji odmor, neradni držvni kao i vjerski praznici, a da budu plaćeni i normalno vikend slobodan – glasi još jedan od odgovora Novopazaraca, koji su se odazvali Danasovoj anketi.

Deo građana saglasan je da „mladima treba obezbediti bolju budućnost“:

– Promenom privredno-političkog sistema, decentralizacijom države, srednji nivo vlasti, uvećanje regionalnih i lokalnih nadležnosti! Lustracija, pravna država… Ima toga još – istakao je jedan od građana tog grada.

– Ukidanje divljih škola i diploma! Ima toga još…. Pozitivna diskriminacija – takođe je jedan od odgovora žitelja Novog Pazara.

– Boljim uslovima za njihovu budućnost kao što su posao, olakšice po pitanju stambenih kredita, veća primanja za životni standard – zaključio je jedan od ispitanika. (Danas)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
1 Komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Ateista
Ateista
8 mjeseci ranije

Nije samo slučaj u Novom Pazaru da mladi odlaze idu iz cele Srbije i ja sam bio otišao a ne kao mlad te 2019 godine iz Srbije je otišlo put Evrope oko 450000 hiljada ljudi jer ovde je radnik obična stoka za izrabljivanje bez ikakvih prava na bolovanje odmor slobodan dan o nekim rehabilitacijama nema ni govora osim za zaposlene u javnom sektoru radnici koji stvaraju u ovoj zemlji prave stanove puteve i ostali rade dok ne crknu zato se beži iz ovog blagostanja ne verujem da će se ovo objaviti jer istina ne sme da se čuje zbog imidža države

1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker