Za liječenje male Merjem Nikšić iz Novog Pazara do sada prikupljeno 61.500 eura, treba još 80.000

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Priča o maloj dvogodišnjoj Mejrem Nikšić iz Novog Pazara koja boluje od cerebralne paralize i da ona uz stručnu pomoć lekara u inostranstvu može prohodati, obišla je putem društvenih mreža i medija skoro čitav svet.

U akciju prikupljanja novčanih sredstava za njene operacije uključili su se svi, krenuvši od humanitarnih organizacija preko privrednika, dijaspore do pojedinaca. Amina Kurtanović Nikšić, majka male Merjem, je  izrazila zahvalnost svim dobrim ljudima koji su za ovih 16 dana prikupili 61.500 evra što SMS porukama, uplatama na njen privatni račun do kutija a potrebno je skupiti još 80 hiljada.

Mala Merjem kroz njenu tešku priču i situaciju uspela je da još jenom svetu pokaže kakav je narod koji živi u Novom Pazaru, u Sndžaku, koliko dobrih i humanih ljudi ima u našem šeheru. Da bi ova neverovatno jaka i pozitivna devojčica koja ima samo dve godine i koja na samom početku svog života vodi tešku bitku kako bi ustala na noge i prohodala, potrebno je puno novca za operacije i tretmane u inostranstvu pa su se građani Novog Pazara, čitavog regiona pa i dijaspore, bez obzira na veru, naciju ili bilo koju drugu različitost, priključili akciji prikupljanja novčanih sredstava.

“Hvala svima, od srca hvala dobrim ljudima koji osećaju naš bol, tugu i koji razumeju našu želju  da nam ćerka prohoda, koji vide koliko je teška naša borba da bi ostvarili cilj”, sa suzama u očima govori majka male Merjem, Amina Kurtanović Nikšić.

Inače, za mesečne tretmane koji su potrebni maloj Merjem, a koji se obavljaju u Novom Sadu, njena porodica mesečno mora da izdvoji čak 5000 evra. Operacija u Americi biće sledeće godine a kao što ste čuli za nju fali još 80 hiljada evra. Amina, majka male Merjem, još jednom je uputila apel dobrim ljudima da pomognu koliko mogu kako bi njena ćerka prohoda i kako bi je otac jednog dana za ruku odveo do oltara.

Svi koji žele da pomognu to mogu učiniti slanjem poruke sadržaja 1041 na 3030, uplatom na dinarski račun majke Amine Kurtanović Nikšić kod Komercijalne banke: 205-9001020383339-38 i na devizni: 160600000103821574 IBAN: RS35160600000103821574 , SWIFT/BIC: DBDBRSBG

(rtv)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker