Za djecu i studente Sandžaka, projekat ”Daruj stipendiju”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Udruženje “Svetionik” iz Novog Pazara pokrenulo je kampanju „Daruj stipendiju” sa željom da obezbedi novčana sredstva kako bi studentima i srednjoškolcima bez roditeljskog staranja ili čije porodice žive u teškim uslovima, kao I onima sa dobrim ocenama, obezbedili stipendije i olakšali im na njihovom putu sticanja znanja.

Kampanju su pokrenuli I na sajtu donacije.rs , a iz “Svetionika” se nadaju da će ove godine obezbediti sredstva za stipendiranje više od 400 mladih.

Iz ove organizacije koja od samog osnivanja, već 12 godina, stipendira uspešne studente i srednjoškolce, pozvali su sve ljude koji su u mogućnosti da donacijama na platformi donacije.rs ili svetionik.rs podrže njihovu akciju.

“Akcijom u kojoj ćemo prikupiti novac za godišnje stipendije, želimo da našim mladim ljudima pokažemo da cenimo njihove uspehe, I da smo im značajna podrška tokom školovanja. Prilikom odabira stipendista posebno vodimo računa i o socijalnom položaju porodice iz koje dolaze.

Aktuelna pandemija ostavila je mnoge roditelje studenata i srednjoškolaca bez posla. Trudićemo se da ne dozvolimo da se ekonomska kriza koju je dodatno zakomplikovala pandemija Korona virusa odrazi na studente, te da zbog nedostatka materijalnih sredstava budu prinuđeni da prekinu studiranje.

Ovo radimo godinama unazad i imamo ogromno poverenje zajednice. Naša Udruženje “Svetionik” više od deceniju sa po 60.000 dinara na godišnjem nivou stipendira preko 400 studenata i srednjoškolaca iz Novog Pazara, Raške, Sjenice, Tutina, Nove Varoši, Prijepolja i Priboja”, rekao je predsednik udruženja “Svetionik”, Mirza Aličković.

Pored toga što dobijaju materijalnu podršku i neformalno obrazovanje, stipendisti se aktivno uključuju u sve humanitarne aktivnosti udruženja “Svetionik”, I imaju svakog meseca određene edukativne aktivnosti. Iz udruženja kažu da se ove godine na konkurs prijavilo preko 500 studenata i učenika.

Iz “Svetionika” su pozvali sve građane i kompanije da se priključe njihovoj akciji, u skladu sa mogućnostima jer mnogi pametni studenti i srednjoškolci čekaju na podršku.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker