Vučić – Kao što Bošnjaci iz BiH vole Novi Pazar, Sjenicu i Tutin, tako i ja volim Republiku Srpsku

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić apelovao je da tužilaštvo i pravosudni organi u Srbiji stupe u kontakt sa pravosuđem u BiH i da se “zaustave priče o tajnim optužnicama i svemu drugome”.

“Da ljudi mogu da znaju protiv koga neka zemlja nešto ima. Da se dogovorimo koje slučajeve može da preuzme domicilna zemlja. Da ne radimo sve ovo jedni drugima. Ja sam potpuno spreman za to”, izjavio je Vučić večeras za TV “Pink”, komentrajući hapšenje Edina Vranja u Srbiji.

Vučić je naveo i da je “u Foči uhapšen Srbin, nakon što je u Srbiji uhapšen Vranj, kao da 26 godina nisu znali da je počinio teška krivična djela, pa kao da vrate nešto sad”.

“To se tako ne radi”, istakao je Vučić.

Komentirajući izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića, koji je rekao da od Srbije da pusti na miru branioce BiH, Vučić je ocijenio da je Izetbegović to rekao kako bi dobio neki politički poen. Vučić je ponovio da smatra da je dogovor Srba sa Bošnjacima od historijskog značaja.

“Suština je u tome da mi ne želimo da mijenjamo granice. Mi samo hoćemo da imamo svoju Srbiju, dobru saradnju i sa Republikom Srpskom kao dijelom BiH, kao i sa BiH” rekao je Vučić.

On je rekao da je njegova poruka da Srbija želi dobre odnose sa BiH, prijateljske i bratske odnose sa Bošnjacima, ali da joj Bošnjaci u BiH ne zamjeraju što voli Republiku Srpsku, kao što se njima ne zamjera što vole Novi Pazar, Tutin i Sjenicu.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
1 Komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Dardan
Dardan
1 godina ranije

ovo nije pravedno poređenje. Sandžak je imao prirodnu istorijsku oblikovanje kao entitet, kroz vekovima, sto nije slucaj sa RS, dok je RS genocidno stvorena tvorevina u godinama 1991-1995, sa najvećim zločinima u Evropi nakon Drugog svjetskog rata. RS je vještačko i satansko stvorenje, antiljudsko i kao takvo ne može imati kontinuitet, već se mora demontirati. i ovo će biti i njena sudbina.

1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker