VIDEO / Novopazarci uznemireni zbog serije razbojništava i pljački u gradu: NIKOME VIŠE NIJE SVEJEDNO, SVAKO MOŽE BITI SLJEDEĆA ŽRTVA

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Novi Pazar – Ulice Novog Pazara sada su zahvaćene valom straha i neizvjesnosti. Proteklih sedmica, ovaj grad suočava se sa nizom teških krivičnih djela koja su unijela nemir u srca građana.

Tihi šapat zabrinutosti pretvorio se u glasan apel za povećanom sigurnošću nakon što su razbojnici i lopovi odabrali Novi Pazar za svoje sumračne aktivnosti.

Ubistvo koje je zapanjilo zajednicu
Sve je počelo ubistvom koje je zapanjilo zajednicu, nakon čega je uslijedilo bijeg osumnjičenog iz Tužilaštva, što je dodatno potreslo vjeru građana u efikasnost pravosudnog sistema. Ali prava drama je nastupila prošle sedmice kada je Novi Pazar pogodilo razbojništvo u naselju Jerka. Grupa razbojnika zatvorila je staricu u kupatilu prije nego što su opljačkali njenu kuću, ostavljajući iza sebe prizor koji je više ličio na scenu iz tragičnog filma.

Strah u očima građana
Novinar Kurira Emir Ličina razgovarao je sa stanovnicima Novog Pazara kako bi prenio njihovu zabrinutost.

“Svi su na ivici. Nije samo strah od onoga što se već dogodilo, već i od činjenice da još uvijek ne znamo ko su počinitelji. Ništa nije gore od neizvjesnosti,” izjavio je Ličina.

Niz pljački koji je uslijedio samo je pojačao taj strah, a građani s pravom postavljaju pitanje: jesu li njihovi domovi još uvijek sigurni?

Izazov za pravosudne organe
Aleksandar Ivanović, stručnjak za kriminalistiku, objašnjava složenost situacije.

“Planirani zločini su uvijek izazov za istragu. Napadači su oprezni, tragovi su rjeđi, a time i pritisak na policijske snage veći,” izjavio je Ivanović. Naglašava da je u takvim situacijama potrebno vrijeme i pažljiva istraga kako bi se počinitelji pronašli i privedeni pravdi.

Zajednica traži odgovore
Gradonačelnik Novog Pazara pozvao je na hitan sastanak s predstavnicima policijske uprave da bi se razmotrile dodatne mjere sigurnosti. Međutim, dok političari i policija planiraju sljedeće korake, građani se pitaju koliko će još incidenata biti potrebno da se uspostavi red.

Poziv na oprez
Kako se smračuje nad Novim Pazarom, ulice postaju tiše, a građani oprezniji. Svaki dan, zajednica se budi s nadom da vijesti o novom zločinu neće stići i da će njihov grad ponovo biti mirno mjesto za život. Ipak, poruka je jasna – nikome više nije svejedno i svako može biti sljedeća žrtva. Upravo ta misao pokreće Novopazarce na solidarnost i zajedništvo u suočavanju s novonastalom uznemirenoš

POGLEDAJTE VIDEO PRILOG NA OVOM LINKU!!!

(Kurir)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex