Veliki gest novopazarskih pčelara: Sav prihod od prodaje meda doniraju za Tursku

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Oni su reprezent humanih Novopazaraca. Novopazarski pčelari sav prihod od prodatog meda doniraju za pogođene zemljotresom u Turskoj.

U Novom Pazaru sprovode se brojne akcije prikupljanja pomoći za narod u područjima pogođenim razornim zemljotresima. Učestvuju Novopazarci masovno u ovim akcijama, svako na svoj način i u skladu sa svojim mogućnostima. Na plemenit gest odlučili su se i Novopazarski pčelari.

Oni već nekoliko dana u centru Novog Pazara prodaju med. Sav prihod od prodatog meda doniraju za akciju pomoći narodu Turske, u područjima pogođenim razornim zemljotresima. Pčelar Fikret Eminović kaže za Anadoliju da je mnogo benefita ove akcije.

I sam je iznenađen odzivom, ali i gestovima svojih humanih sugrađana. Kaže da humanost građana najvećeg grada regije Sandžak nema granica.

“Tako često tokom ova dva dana susrećem se sa tim da neko za teglu meda ostavi 100 evra, pa i više od 100 evra. S druge strane su i oni koji plate teglu-dve meda, ali ne žele da ga uzmu, Već ostave taj med da neko drugi preuzme ko nema novca a priđe tezgi, ili da se dalje prodaje. Sve to kako bi se prikupilo što više novca za pomoć bratskom narodu Turske. Mnogo je gestova koji mi ulivaju nadu. Ovo najpre nije samo moj med. Mnoge moje kolege su dale od sebe koliko su mogle. Jutros kada sam izlazio iz kuće da prodajem med u centru Novog Pazara, pred kapijom je neko ostavio više od 50 kilograma meda. Nisu želeli da se zna od koga je. Verujem da će od ove akcije narodu na jugu Turske od nas biti uplaćeno oko 4.000 evra”, kaže Eminović.

Na više lokacija u Novom Pazaru vrši se prikupljanje stvari i potrepština. Akcije su pokrenuli Grad Novi Pazar, Crveni krst Novi Pazar, humanitarne organizacije “Put sredine”, “Svetionik”, “Otvorena ruka”, “Sevap”, “Hasene”, “En-nisa”, mnoge druge, kao i pojedinci, poznati humanitarci iz Novog Pazara.

Ranije je Gradsko veće Novog Pazara donelo odluku o izdvajanju 20 hiljada evra iz budžeta tog grada za pogođena područja u Turskoj i Siriji.

(AA)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex