Vakcinacija novinara iz BiH u Novom Pazaru?

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Novopazarski Zavod za javno zdravlje (ZZJZ), u proteklih desetak dana, primio je više od 100 zahtava građana BiH,Crne Gore i Kosova da se vakcinišu protiv korona virusa.

Direktor te zdravstvene ustanove primarijus dr Šefadil Spahić kaže da su na te zahteve morali da odgovore  negativno, jer je potrebno prijavljivanje elektronskim putem.

ZZJZ je primio i zahtev 60 novinara iz BiH da se vakcinišu u ovom gradu. Njihovo traženje prosleđeno je Vladi Srbije.

– Ako Vlada Srbije odobri zahtev bosansko-hercegovačkih novinara, onda će oni biti vakcinisani u petak i subotu na našim punktovima. Zahtevi koje smo dobili od građana iz okolnih država i ove grupe novinara, ohrabruju, jer veruju u vakcinu protiv ove pošasti, ali i u zdravstveni sistem u Novom Pazaru – naglašava direktor ZZJZ.

Prema poslednjim podacima ZZJZ, u poslednjih desetak dana, povećava se interesovanje grđana Novog Pazara da se vakcinišu.

Vakcinisano je  više od 15.000 Novopazaraca. Prvu dozu je primilo više od 9.200, a drugu preko 5.700 stanovnika ovog grada ili nešto više od 12 odsto od ukupnog broja starijih od 18 godina.

Dr Spahić ističe da je imunizacijom obuhvaćeno 24 odsto starijih od 65 godina.

Od ukupnog broja obuhvaćenih imunizacijom 2.500 su oni koji su na vakcinaciju došli bez prethodne najave. Za njih su i juče bili „rezervisani“ punktovi u Domu omladine i u Medicinskoj školi.

Epidemiološka situacija u Novom Pazaru je i dalje nestabilna i zabrinjavajuća.

Od ukupnog broja lečenih na kovid odeljenjima u Opštoj bolnici i u Specijalnoj bolnici u Novopazarskoj Banji, više od polovine bilo je iz Novog Pazara, a od 52 preminulih od posledica virusa korona, 36 bilo je iz ovog grada, šest iz Sjenice i po pet iz Raške i Tutina.

Isti trend nastavljen je i u ovom mesecu. Za prvih pet dana aprila, na bolničko lečenje primljeno je 90 pacijenata, od toga je 60 iz Novog Pazara. U istom periodu preminulo je 10 osoba od posledica ovog virusa, šest je Novopazaraca. (Danas)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker