Uspješno locirana još jedna divlja klanica: Komunalna Milicija i timovi za ekološki kriminal zajedničkim snagama razotkrili počinioce

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ove nedelje pokrenuta je odlučna akcija pronalaženja izvora kontaminacije rijeke Raške krvlju, koja je privukla pažnju i zabrinula lokalno stanovništvo. Akcija koja je započela u srijedu u 18:30 časova, protegnula se sve do posle pola ponoći, a nastavila se i u ranim jutarnjim časovima narednog dana.

Uspješno je završena u četvrtak u 16 časova, kada su nadležne jedinice uspjele locirati i identificirati klanicu odgovornu za otpuštanje krvi u rijeku.

U koordiniranoj akciji, Komunalna Milicija, zajedno s jedinicama za privredni i ekološki kriminal, uspjela je locirati klanicu, te su izvršene analize kako bi se uporedila krv pronađena u rijeci s onom u klanici.

Također, prvog dana akcije, Komunalna policija je pronašla drugog počinioca koji je ispuštanjem crvene tečnosti (farbe) u kanalizacioni otvor uznemirio građane Novog Pazara, jer su mislili da je krv. Nakon ove provjere, potvrđene su sumnje da je prvog dana akcije pronađen zagađivač sa farbom.

Ova akcija ne bi bila moguća bez pomoći savjesnih građana koji su prijavili incident. Zahvaljujući njihovoj brzoj reakciji, timovi su već prvog dana akcije uspjeli pronaći zagađivača koji je ispuštao crvenu farbu u rijeku Rašku, što je omogućilo brže usmjeravanje resursa prema pronalaženju glavnog izvora zagađenja – a to su klanice.

Ovo je primjer efikasne saradnje između lokalnih vlasti i građana u cilju zaštite i očuvanja okoline. Incident je izazvao oštre reakcije javnosti i pokrenuo diskusiju o potrebi strože regulacije i nadzora nad radom klanica, te drugih industrijskih postrojenja koja mogu predstavljati rizik za lokalnu zajednicu i okoliš.

Daljnje istrage će biti provedene kako bi se utvrdila puna odgovornost i preduzeli neophodni koraci za sprječavanje sličnih incidenata u budućnosti. Nadležni organi će nastaviti sa radom na unapređenju mehanizama za rano otkrivanje i reagovanje na ekološke prijetnje, kako bi se osigurala sigurnost i zdravlje građana, te zaštitila prirodna bogatstva našeg Novog Pazara.

sandzak danas

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

2 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Enes
Enes
2 mjeseci ranije

Kad stizete u Tutin nema
Vas .

Bell
Bell
2 mjeseci ranije
Odgovor za  Enes

Ma ima tih skrivenih klanica i u selu lokalni svercer kolje telad pomazu mu jos sinovi bajo sve na crno ajde to nego ima zaledjinu od komsije iz istog sela koji kao inspektor za suzbijanje rada na crno i td td ali njega niko necdira ostatke klanja baca u traktor i pred vece vozi u obliznje sumarke baca tu je leglo zaraze,copori pasa lutalica,razne ptice grabljivice,okolina je ugrozena bakterijama i zarazama ali to niko nehaje(kazu necemo se zamerati)jer on ima mocnika u opstini itd td ekiloska katastrofa preti ali

2
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.