U Novom Pazaru nema ko da ruši divlje objekte

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Stotinak nelegalnih objekata, podignutih na teritoriji Novog Pazara, nema ko da sruši, iako su doneta izvršna rešenja o uklanjanju. Problem je što gradska uprava, u poslednjih pet godina, ne može da pronađe kompaniju za obavljanje tih poslova.

Raspisan je, ove godine peti po redu, konkurs za javnu nabavku za izbor firme, koja bi se bavila rušenjem objekata izgrađenih bez urbanističke dokumentacije. Od poslednjeg raspisivanja prošla su samo dva meseca.

Novim tenderom predviđeno je da sa izabranom firmog ugovor sklopi na 420 dna. Za te poslove iz gradskog budžeta biće izdvojeno 5 miliona dinara.

Za pooslednjih pet godina, novopazarska lokalna samoupravra više od 20 puta raspisivala je tendere, na kojima je izvođačima radova nuđeno od 5 – 8 miliona dinara.Svi su propadali, jer nije bilo zainteresovanih.

Broj nelegalno izgrađenih objekata na teritoriji grada nikada nije utvrđen. Sve se kreće u procenama, jer su sva prigradska naselja „nikla“ bez neophodne građevinsko-urbanističke dokumentacije. Divljeg zidanja i dozidavanja nije lišen ni centar grada. (Danas)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker