U Novom Pazaru izrečeno 30 novčanih kazni zbog nepoštovanja protivepidemijskih mera

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Sanitarna inspekcija, Prekršajnom sudu u Novom Pazaru i odeljenju tog suda u Tutinu, podnela je, do sada, 124 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog nepoštovanja protivepidemijskih mera.

Sankcionisanje onih koji ne poštuju mere za sprečavanje širenja korona virusa, traži se za fizička lica, preduzetnike, pravna i odgovorna lica u pravnom licu.

Predsednica Prekršajnog suda Rubina Duštinac kaže da je, do sada, procesuirana 31 prijave. Novčane osuđujuće kazne dobilo je 30 prekršilaca, a jedna prijava je obustavljena. Ostali postupci su u toku.

-Predmeti, koji se odnose na poštovanje protivepidemijskih mera, imaju prioritet u rešavanju. Stranke se pozivaju odmah i donose se odgovarajuća rešenja. Kod predmeta koji su završeni izrečene su novčane kazne u početnom iznosu – rekla je za Danas predsednica Duštinac i pojasnila da su predviđene kazne za pravna lica od 50.000 – 500.000 dinara, a zaa za preduzetnike, odgovorna lica u pravnom licu i fizička lica od 50.000 – 150.000 dinara.

Epidemiološka situacija u Novom Pazaru je zabrinjavajuća. Na bolničkom lečenju sve više je pacijenata. Juče ih je na kovid odeljenjima, u Opštoj bolnici i u Novopazarskoj Banji, bilo je 176, najviše iz ovog grada. Broj prijema je i dalje veći od broja otpusta.Za dan se troši kiseonika kao nekada za mesec dana. Od posledica korona virusa, ovog meseca, preminula su 23 pacijenta, 17 iz Novog Pazara.

Povećan je broj i osoba na respiratorima i kiseoničkoj terapiji. Prethodnog dana u Respiratornoj jedinici bilo je 11 pacijenata i pet na terapiji kiseonikom. U poslednja 24 sata, od 208 testiranih PCR metodom, 56 je pozitivnih iz Novog Pazara. Od 224 pregleda u kovid ambulantama, 107 bilo je sa simptomima virusa korona. Lekaru se javljaju i oni koji su se, do sada, lečili u privatnim ambulantama, ali i dalje ima onih koji kriju svoju bolest i ne javljaju se lekaru.

Ohrabruje veća zainteresovanost za imunizaciju, posebno od kako nije obavezno prijavljivanje elektronskim putem. Do juče je vakcinisano oko 7.000, a drugu dozu je primilo oko 4.000 građana. U toku predstojećeg vikenda,  pet medicinskih ekipa vršiće vakcinaciju stanovništva u 10 seoskih ambulanti. (Danas)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker