Tri godine posle požara sedam porodica u Novom Pazaru još nema krov nad glavom

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U naselju Rasadnik u Novom Pazaru, u februaru 2019. godine došlo je do velikog požara u jednoj stambenoj zgradi, nakon požara čak sedam porodica ostalo je bez krova nad glavom.

Vatrena stihija je tada uništila i onesposobila za stanovanje sedam stanova u zgradi. Ubrzo nakon požara predstavnici Gradske uprave u Novom Pazaru obećali su da će početi sa obnovom stanova.

Prema informacijama do kojih smo došli, Gradska uprava Novi Pazar, plaća kirije za ove porodice, ali je i dalje neizvesno kada će početi obnovom stanova. Neki od članova porodica koje su ostale bez doma neposredno su se obratili raznim medijskim redakcijama sa molbom da javnosti predoči njihovu situaciju.

Kako ističu predstavnici NVO “Put Sredine” iz ovog grada su im tokom svoje akcije sakupili 7.000 eura i navode da im gradska uprava još plaća kiriju, ali već dve godine i par meseci čekaju da se počne sa obnovom njihovih stanova.

Jedan od stanara koji je ostao bez krova nad glavom kaže da gradska uprava redovno izmiruje kirije svih stanara koji su izgubili svoje domove u ovom požaru ali navodi da vreme prolazi a da pomaka nema.

“Oni nama stalno govore da nije do njih, da su oni spremni da finansiraju, ali da nema izvođača i da tenderi non stop propadaju, nama to nije jasno. Evo troje komšija je već preminulo čekajući povratak u svoj stan”, ističe nam jedan od stanara koji je želeo da ostane anoniman.

On nam je rekao da je Gradonačelnik Nihad Biševac želeo da pomogne, ali da je po svemu sudeći kočnica negde drugde i da se i predstavnici vlasti ali i stanari vrte u jednom začaranom krugu i navodi da ne očekuje da bi i druge stranke rešile njihov problem ” ovako plaćanjem kirije nam samo zamazuju oči, i svi ćute čekaju i nadaju se al vlast ko čeka taj sigurno gubi.

“Bukvalno bilo koja vlast da dođe niko se neće prihvatit našeg problema, jer nisu u dobitku štoo mi je iskreno i normalno u ovoj nenormalnoj državi koju imamo”, rekao nam je sagovorik koji je takođe izgubio stan u ovom požaru.

Podsećamo da je u ovom požaru izgoreo krov objekta i posljednji sprat i pričinjena je velika materijalna šteta, žrtava u ovom požaru na svu sreću nije billo. Ostaće zabeleženo da je gašenje ovog požara dodatno otežala niska temperatura jer je došlo do zamrzavanja vode u crevima i cisternama vatrogasne službe. (Nova.rs)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker