Traumatično iskustvo trudnice u NOVOM PAZARU: U devetom mjesecu trudnoće istjerana iz doktorske ordinacije: ”Marš napolje”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Na društvenim mrežama kruži dokument u kojem trudnica u devetom mjesecu trudnoće opisuje svoje traumaticno iskustvo u MC Novi Pazar. Zbog pretrpljenog stresa mora na hitan carski rez.

”Dana 25.11.2022 oko 15:10 časova otišla sam u MC Novi Pazar tačnije na odjeljenje ginekologije, a sve radi pregleda i otvaranja bolovanja s obzirom da sam u devetom mjesecu trudnoće i da mi je isto neophodno kako bi svom poslodavcu dostavila doznake.

U trenutku kad sam se nalazila ispred sobe medicinskih sestara pokucala sam, a zatim otvorila vrata i ušla kako bih pitala da li je moj izabrani ljekar u smjeni.

U trenutku postavljanja mog pitanja medicinska sestra koju poznajem povišenim tonom arogantno i drsko odgovorila mi je: ”Izadji napolje i zatvori mi ta vrata”, nakon čega sam je ja zbunjeno pogledala i rekla sad cu sve da snimam kako se ophodite prema nama trudnicama, zato što u tom vremenu nije bilo vrijeme pauze.

Zatim ona ustaje i prilazi mi, tom prilikom doktorka koju poznajem prilazi mi i unosi mi se u lice i obraća rijecima: ”Ko si ti da snimas sta mi ovdje radimo, nemoj da si se uhvatila za ovu bravu, mars napolje”

Nakon toga se obzirom da sam se veoma potresla i nisam imala snage da se raspravljam sa njima, izasla sam uplakana i otisla kuci.

Narednog dana pregledana sam od strane izabranog ljekara jer sam imala velike bolove prouzrokovane stresom, koji su proistekli iz navedenog dogadjaja.

Od doktora sam dobila uput za hitan carski rez. Zelim da napomenem da mi je termin za porodjaj bio 25.12.2022 godine, ali zbog ovog dogadjaja termin mi je ranije zakazan.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker