Sutra otvaranje puta Novi Pazar – Tutin, pogledajte kako put izgleda sada (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra će prisustvovati ceremoniji otvaranja rekonstruisanog puta Novi Pazar – Tutin, javlja Radio televizija Novi Pazar. Svečano otvaranje te saobraćajnice zakazano je za 10 časova na Pazarištu.

Ovom važnom događaju za čitav region prisustvovaće i osnivač Sandžačke demokarstke partije, Rasim Ljajić, koji je ulagao napore najpre da do rekonstrukcije puta dođe, a potom da se radovi sprovedu kvalitetno i završe u rekordnom roku. On je sa saradnicima više puta obilazio gradilište i radnicima turske firme “Tašjapi” izražavao zahvalnost za kvalitetno obavljen posao.

Ljajić je prilikom obilaska gradilišta kazao kako je zadovoljan dinamikom radova i da toliki broj radnika daje nadu da će put biti uspešno rekonstruisan, a da Turska firma odlično izvodi radove na toj deonici, kvalitetno i temeljno. Naveo je kako radnici rade i tokom praznika, kako bi se ispštovali rokovi za završetak te zahtevne saobraćajnice. Ljajić je naveo i kako je ta deonica puta od životnog značaja za lokalno stanovništvo ali i za preko 150 hiljada građana Novog Pazara i Tutina.

Radove na ovoj saobraćaknici obilazio je i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić ali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović zajedno sa državnim sekretarom tog ministarstva, Enesom Buhićem.

Vučić je tada naglasio da je od izuzetne važnosti izgradnja puteva u ovom delu Srbije, posebno rekonstrukcija deonice od Novog Pazara do Tutina koja je bila potpuno dotrajala, a rekonstrukcija čekala više od 40 godina.

Radovi na rekonstrukciji puta Novi Pazar – Tutin, koje je izvodila turska kompanija “Tašjapi”, završeni su nedavno, a počeli su krajem septembra 2019. godine. Vrednost radova iznosila je 24 miliona evra, Sredstva su obezbeđena iz kredita Turske uz kamatu od 2,5 odsto.

Pogledajte kako put Novi Pazar – Tutin izgleda nakon rekonstrukcije:

(rtvnp)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker