Srbi izglasali najlepše i najružnije gradove u Srbiji – Prema njima, Novi Pazar i Priština medju najružnijim

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Kako je u našem narodu partiotizam naročito onaj “lokalni” izražen, svako koga pitate reći će vam da je njegov grad najlepši. Međutim, u nedavno objavljenoj anketi na Reditu, korisnici su upitani da nakratko budu objektivni i izjasne se koji su po njihovom mišljenju najlepši i najružniji gradovi u Srbiji.

Beograd, Niš, Subotica, Sombor, Novi Sad, Novi Pazar, Priština… krenuli su da se ređaju gradovi i dok su neki izbor morali da prošire i na staru Jugoslaviju, retki su oni korisnici koji su iz svoj “glas” ponudili i mogući razlog.

“Najlepši – Sombor, Subotica, Sremski Karlovci. Što se tiče najružnijih stvarno ne znam. Južno od Dunava baš dosta gradova izgleda vrlo slično, dosta ružno, među njima mrtva trka”, “Najlepši – Sombor (nisam iz Sombora). Prelep trg, ceo grad prepun ogromnog drveća, široke ulice, sve planski rađeno.

Najružniji – Užice i Prokuplje. Užice – jako neplanski napravljen, prepun je betonskih blokova, cementnih zgrada, poludovršenih kuća ljudi koji su se očigledno takmičili ko će veću kuću da napravi, a nikako da je završe. Pri tome grad zna zimi jako da bude zadimljen..”, pisali su korisnici.

U trci za najlepši grad našlo se najviše predloga iz Vojvodine, ali i pored očekivanih Beograda, Novog Sada, Subotice, Sombora korisnici su najčešće navodili i Aranđelovac, Pirot, Kraljevo, Vršac, Smederevo i Zrenjanin.

Kada su u pitanju manje lepi gradovi, najviše su se pominjali, takođe, Beograd, zatim, Priština, Novi Pazar, Prokuplje, Bor, Užice, Leskovac i Požarevac.

Nekoliko korisnika nije moglo da se odluči pa je navodilo više gradova, ali kada se sve podvuče – pobedu je odnela Vojvodina, odnosno najlepšim gradovima su proglašeni Novi Sad, Subotica i Sombor, posle čega sledi Beograd.

Prestonica je, takođe ponela i titulu najružnijeg grada, i ako je suditi prema komentarima korisnika, razlozi su više nego jasni.

“Najružniji Beograd, betonska džungla”, “Od ružnih gradova u Srbiji neću nikog da vređam ali ono..Beograd je ruglo realno”, zaključili su oni. (Blic)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker