Situacija u Novom Pazaru “zabrinjavajuća” – “Nije dobar odziv za vakcinaciju, ovih dana trošimo kiseonik kao na mesečnom nivou”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Od početka marta preminulo je 20 ljudi

Situacija sa korona virusom u Novom Pazaru ponovo se komplikuje, samo u poslednja 24 sata preminulo je troje ljudi u Opštoj bolnici.

Trenutno je u toj bolnici smešteno 175 pacijenta.

– Naravno da zabrinjava situacija, mi smo do skoro govorili nestabilna epidemiološka situacija, sad je već zabrinjavajuća epidemiološka situacija. Dobijamo podatke od Zavoda za javno zdravlje.  U Kovid 1 ambulanti poslednjih desetak dana svakog dana je više od 200 pregleda i negde od 60 do 70 u kovid 2, praktično oko 300 pregleda i nekih 20 do 25 novih prijema – kazao je direktor bolnice dr Meho Mahmutović.

Svi hospitalizovani pacijenti su srednje teški i teški, i za disanje koriste dodatni kiseonik.

– Težina situacije može se posmatrati i kroz potrošnju kiseonika. Ovih dana trošimo malo manje od 4 hiljade litara kiseonika dnevno, to je nekada bila mesečna potrošnja kiseonika u ovom centru – kazao je.

Bolnica je podeljena na zeleni i crveni deo.

Kada je u pitanju vakcinacija.

– Nažalost mi pričamo već mesecima da smo čekali vakcinu kao svetlo na kraju tunela, kada je vakcina stigla vidno je da nije dobar odziv za vakcinaciju. Ne postoji nijedan drugi zvanični recept za izlazak iz ovog stanja osim imunizacije – kazao je Mahmutović.

Vakcinisano je preko 6.000 ljudi, što je za ovo područje mali broj.

Pogledajte video :

(Telegraf, b92)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.