Sekunde su odlučivale, a Pazarci su jedino peške mogli do zavejanog pacijenta na Goliji. Onda su ugledali BULDOŽER i došli na spasonosnu ideju!

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Herojski trio – doktor, medicinski tehničar i vozač saniteta iz Novo Pazara, učinili su neverovatan podvig kada su na Goliji jednog pacijenta buldožerom spustili do saniteta, a zatim nastavili grčevitu borbu za njegov život.

Taj trio čine doktor Hitne pomoći u Novom Pazaru Enis Karišik, medicinski tehničar Džemal Aličković i vozač saniteta Albin Hajrović.

– Oko 15 sati dobili smo poziv za hitnu intervenciju. Odmah smo krenuli ka selu Tvrđevo, na Goliji. Vozač je primetio da dalje nećemo moći sanitetom, jer je put izuzetno loš, bilo je snega, rupa… Ni u jednom trenutku nismo pomilsili da se vratimo – rekao je za Informer doktor Enis Karišik.

Oni su zatim krenuli peške ka selu u kojem ih je čekao muškarac narušenog zdravlja, a kojem je svaki trenutak bio od značaja.

U “kašiku” buldožera smestili pacijenta

Videli smo neki buldožer pored puta i i potražili vozača te mašine. Zamolili smo ga da nas odveze do pacijenta i stigli nekako do te kuće. Buldožer ima onu kašiku i tu smo smestili pacijenta. Pokrili smo ga, utoplili i pažljivo krenuli ka sanitetu. Tu situaciju nikada neću zaboraviti. Odahnuli smo onog trenutka kada smo sa pacijentom stigli do saniteta – dodao je Karišik.

Kada su stigli, pacijentu je uključena kiseonička potpora i pružena druga medicinska pomoć. Zdravstveno stanje pacijenta ubrzo je stabilizovano i brzo je prebačen do Infektivnog odeljenja u Novom Pazaru.

Načelnica hitne službe doktorka Elvira Lukač Radončić kazala je da je ponosna na sve kolege sa kojima radi.

– Ponosna sam na kolege koje ulažu nadljudske napore i stižu da pomognu svim našim sugrađanima, savladavajući sve prepreke na koje nailaze. Jedno veliko bravo za njih – rekla je Lukač Radončić. (Blic)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker