Saobraćajne kamere u Muru i Selakovcu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Na deonicama magistralnih puteva od Novog Pazara do Ribarića, odnosno, Sjenice, do kraja godine trebalo bi da budu postavljene kamere koje će beležiti saobraćajne prekršaje, među kojima je i prekoračenje brzine, saznaje radio Sto plus.

Takvu odluku doneo je Savet za bezbednost saobraćaja, a na osnovu povećanog rizika stradanja na deonicama kroz naselja Šutenovac, Mur i Selakovac, gde je prethodnih godina zabeležen veći broj udesa, uglavnom zbog neprilagođene brzine.

“Postavljanjem ovog sistema doprinelo bi da se vozila kreću propisanom brzinom na samim mestima gde će biti postavljene kamere, ali i duž celih ovih deonica. Time bi se značajno smanjio rizik stradanja svih učesnika u saobraćaju. Želja nam je da preventivno delujemo i da vozači budu svesni da postoje kamere, a ne da povećamo broj kazni”, kazali su nam u Savetu.

Na kojim lokacijama i koliko kamera će biti postavljeno biće poznato nakon kompletiranja projektno-tehničke dokumentacije, za čiju izradu je raspisan tender.

“Sistem video nadzora mora imati mogućnost automatskog prepoznavanja registarskih tablica, pa i inostranih, a detektovaće prekoračenje dozvoljene brzine kretanja, prolazak kroz crveno svetlo na semaforu ili trakom namenjenom za javni prevoz. Sistem će biti i povezan sa bazom podataka policije”, dodaju u Savetu.

Na teritoriji Novog Pazara u prošloj godini zabeleženo je 413 saobraćajnih nezgoda, od kojih je u šest udesa život izgubilo devet osoba.

(Radio stoplus)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker