Raspisan konkurs za komunalnu miliciju u Novom Pazaru

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Gradska uprava Novog Pazara raspisala je danas konkurs za izbor 15 kandidata za stručno osposobljavanje za obavljanje poslova komunalnog milicionara, saznaje radio Sto plus.

Pravo prijave na konkurs imaju nezaposleni, punoletni državljani Srbije, sa minimum srednjim obrazovanjem i bar godinom dana rada u struci, koji nisu pravosnažno osuđivani na kaznu zatvora od najmanje šest meseci i ranije nisu dobijali otkaz zbog teže povrede dužnosti.

Kandidati za komunalnu miliciju moraju biti psihofizički sposobni i ne smeju imati bezbednosne smetnje za obavljanje tog posla.

Rok za podnošenje prijava je 15 dana, a nakon konkursa posebno obrazovana Komisija pregledaće sve pristigle prijave i izvršiti selekciju kandidata koji će biti upućeni na lekarski pregled.

Oni koji uspešno prođu lekarski pregled i imaju kompletne prijave, pred Komisijom će usmeno polagati test poznavanja Zakona o komunalnoj miliciji i veština komunikacije, posle čega će biti odabrano 15 kandidata koji će biti upućeni na obuku, o trošku lokalne samouprave.

Kanidati koji uspešno prođu obuku u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici i dobiju sertifikat za obavljanje poslova komunalnog milicionara imaće pravo da učestvuju na javnom konkursu lokalne samouprave za popunjavanje tih radnih mesta.

Komunalna milicija će imati zadatak da održava komunalni red, sprečava bespravno zauzeće javnih površina, nepropisno parkiranje, kontroliše održavanje čistoće, suzbija nelegalno obavljanje delatnosti, nadzire javni prevoz, štiti životnu sredinu i kulturna dobra, ali i obavlja druge poslove u skladu sa zakonom.

Komunalni milicajci imaće ovlašćenja da one koji krše zakon ili propise upozore, legitimišu, zaustave i pretresu, privremeno oduzmu predmete, ali i da vrše audio i video snimanje, upotrebljavaju sredstva prinude i fizičke snage pomoću palice, sredstava za vezivanje ili raspršivača sa nadražujućim dejstvom.

(Radio stoplus)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker