Putni pravac Novi Pazar – Sjenica / Ovo je najhladniji dio Srbije, a jedna tačka je POSEBNO SUROVA

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Srpski Sibir godinama je ne samo najhladnija tačka Srbije, već i kritična po surovim zimama i višemetarskim smetovima koji često dovode do situacija koje prete da ugroze ljudske živote.

Samo protekle zime upravo na sjeničkim putevima u smetovima ostajalo je zavejano zavejno je na desetine automobila i putnika koji su se zatekli na putnim pravcima kroz Sjenicu i Novi Pazar.

– Na teritoriji koju mi pokrivamo ima veliki broj kritičnih tačaka, u zimskom periodu koje jako opasne. Jedna od najsurovijih tačaka srpskog Sibira je putni pravac Sjenica – Novi Pazar u mestu Duga Poljana, gde je samo prošle zime pokazana sva surovost snežnog nevremena koje može da ugrozi putnike, i spasili blizu 70 putnika, na žalost imali smo i jedan smrnih ishod u takvim uslovima – kazao je za RINU, Senko Ibragić, direktor održavanja preduzeća Novi Pazar put.

Svi državni putevi prvog i drugog reda koji su u nadležnosti preduzeća za odrćavanje Novi Pazar Put za sada su prohodni.

– Imamo dovoljno svih agregata koji su neophodni za redovno održavanje. Sva mehanizacija je u pripravnosti i naterenu kako bi sve putne pravce od Novog Pazara – Sjenice – Ivanjice održali prohodnim i u tome uspevamo za sada.

Ono što predstavlja problem jesu jaki vetrovi koji svakodnevno prave smetovi, i ono što mi očistimo preko dana to vetrovi ponovo stvore, i zato apelijem na sve učesnike u saobraćaju da ne kreću na put bez adekvatne zimske opreme kao i da ne kreću na put ukoliko nije neohodno – zaključio je Ibragić. (Rina, Blic)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker