Proglašena vanredna situacija u Novom Pazaru i Tutinu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Dve osobe koje su upale u reku Trnavicu se vode kao nestale i za njima se i dalje traga, dok je osoba koja je pokušala njihovo spašavanje, nakon intervencije spasilaca, zbrinuta i dobrog je opšteg zdravstvenog stanja, potvrdio je gradski štab za vanredne situacije.

Štab je doneo i odluku da se na teritoriji Novog Pazara proglasi vanredna situacija.

Štab apeluje na građane da izbegavaju kretanje i zadržavanje u blizini reka i drugih vodotokova, kao i da ne prelaze preko improvizovanih mostova.

Obaveštavaju učenike srednjih škola na teritoriji Novog Pazara koji žive u ugroženim područjima da se oslobađaju obaveze dolaska na nastavu u toku druge smene.

Vanredna situacija uvedena i u Tutinu

Na hitnoj sjednici opštinskog kriznog štaba, koja je održana danas u 12 h, donijeta je odluka o uveđenju vanrednog stanja na teritoriji cijele opštine Tutin.

Sve nadležne opštinske službe, zbog alarmantne situacije sa poplavama u Tutinu, stepen priprevnosti podigle su na najveći nivo, iz sata u sat se kontroliše situacija na terenu i preduzimaju se sve potrebne mjere kako bi se posljedice poplava svele na najmanju moguću mjeru.

Takođe, na današnjoj sjednici donijeta je i preporuka da srednje škole i vrtići u Tutinu obustave nastavu dok se situacija sa poplava ne stabilizuje.

(rts, pešter tv)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker