Povećanje digitalne pismenosti kod žena u ruralnim sredinama

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Regionalna građanska alijansa, nevladina organizacija sa sedištem u Beogradu, započela je početkom marta realizaciju četvoromesečnog projekta „Povećanje digitalne pismenosti u ruralnim sredinama, korak ka povećanju ekonomskog prosperiteta tih sredina“.

Realizacija se odvija na teritoriji opština Priboj, Tutin i grada Novog Pazara, koji se realizuje uz pomoć Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

„Sam projekat usmerili smo ka edukaciji žena iz ruralnih sredina o ostvarivanju prava koja imaju kao i svi drugi članovi društvene zajednice, kao i obuci da ovladaju novim tehnologijama i veštinama, obuku za bezbedan pristup internetu i društvenim mrežama.

U procesu digitalizacije koja je se na više nivoa sprovodi u našoj zemlji, žene u ruralnim predelima su manje zastupljene a to utiče na njihov položaj u društvenoj zajednici.

Analizom sa terena utvrđeno je da ženama u ovim digitalno nerazvijenim područjima nedostaje znanje u vezi sa upravljanjem dgitalnim uređajima,društvenim mrežama i medija, a ovaj nedostatak veština u 21. veku dovodi do određene društvene izopštenosti.

Projekat kao svoj osnovni cilj ima povećanje procenta digitalne pismenosti kod žena u ruralnim delovima naše zemlje i primenu digitalnih alata koji bi pomogli da budu aktivni učesnici u svim životnim aktivnostima.

Kroz praktična i teorijska predavanja polaznicama će se približiti veštine korišćenja digitalnih alata čijom upotrebom bi se lakše implementirale u društvo.“-kaže Marija Jovanović, kordinator projekta.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker