Povećan broj mladih koji traže psihologa u Novom Pazaru

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Stručnu pomoć Udruženja psihologa u Novom Pazaru poslednjih nekoliko meseci zatražilo je gotovo 30 odsto više mladih ljudi nego ranije, objavio je novopazarski radio Sto plus.

Potpredsednica udruženja Marija Tiosavljević kazala je danas da im se u najvećem broju slučajeva javljaju srednjoškolci i studenti zbog anksioznosti i depresije.

“Većina njih se loše snašla u situaciji koju je izazvala korona, nedostaje im je druženje i kvalitetnije provodjenje slobodnog vremena. Neki su u panici bezuspešnog traganja za poslom, dok ima i onih koji su ostali bez posla, te se to odrazilo na njihovo psihičko stanje”, rekla je Tiosavljević. Još uvek je manji broj starijih koji se obraćaju za pomoć, jer kod njih i dalje postoji odredjena vrsta “srama i barijere”, dodala je ona.

“Stariji nam se javljaju za pomoć uglavnom zbog usamljenosti i napetosti, ali i udaljenosti od dece i porodice i straha za njihovu budućnost”, istakla je Tiosavljević. U tom udruženju radi deset psihologa koji su Novopazarcima na usluzi od 9 do 18 sati, a za psihološku podršku mogu i da pozovu broj telefona 020-600-353.

(Beta, b92)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker