Pomama za oksimetrima u Novom Pazaru

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Novopazarci još pamte početak epidemije korona virusa, kada je počela da vlada pomama za maskama, a neke privatne apoteke komad naplaćivala 100, 120, pa i 200 dinara.

Kad su se privatni konfekcionari uključili u akciju pomoći i u svojim radionicama počeli da šiju maske i poklanjaju ih zdravstvenim ustanovama u ovom kraju i građanima, a počele da pristižu i donacije iz inostranstva, cene su smanjenje za više od deset puta.

U to vreme pola litra alkohola koštalo je od 400 – 480 dinara, „u zavisnosti od nabavne cene“, tako su svoje cenovnike objašnjavali neki privatni apotekari.

Treći talas korone doneo je novu pomamu. Ovog puta interesantni su pulsni oksimetri, za koje su najzainteresovaniji oni što se leče u kućnim uslovima.

Aparatić za merenje kiseonika u krvi ili za procenu nivoa funkcija disajnih organa, u Apotekarskoj ustanovi ne može da se kupi, jer ga nema. Zato su dobro snabdevene privatne apoteke, „od igle do lokomotive“, u svakom trenutku oksimetar može da se kupi.

Cene mu jesu „malo“ porasle od 40-70 evra „u zavisnosti od nabavne cene“. Kad muka natera za cenu se ne pita.

Oni malo snalažljiviji opredeljuju se za online kupovinu, gde za taj aparatić treba da izdvoje 1.690 dinara plus poštarina. I opet više nego duplo jeftinije od kupovine u novopazarskim apotekama. (Danas)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker