Pogledajte video iz Novog Pazara: Otkako je stigla dijaspora sve je više djece koja prose i spavaju na javnim površinama

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Iako je početkom juna iz Gradske uprave Novog Pazara najavljena koordinisana aktivnost sa policijom, Prekršajnim sudom i Centrom za socijalni rad na suzbijanju prosjačenja u ovom gradu, ovaj problem iz dana u dan postaje sve izraženiji.

Prizori djece koja prose i spavaju na javnim površinama mogli su se vidjeti mjesecima unazad, ali ih je, čini se, prethodnih dana sve više, pogotovo sa dolaskom građana Novog Pazara koji žive i rade u inostranstvu, prenosi radio Sto plus.


Pojavu većeg broja prosjaka, koji, uglavnom uveče, “okupiraju Pješačku zonu” primjetili su i građani koji na društvenim mrežama traže reakcije nadležnih organa i konkretne mere za suzbijanje prosjačenja.

A konkretne mjere i rezultate najavili su u Gradskoj upravi još početkom juna, nakon sastanka sa predstavnicima policije, Prekršajnog suda i Centra za socijalni rad, kada su obećali da će za mjesec dana (početkom jula) javnosti predočiti “presjek stanja i efekte zajedničkog djelovanja”.

Umesto toga, u lokalnoj samoupravi su nam rekli da “sastanak na kojem je trebalo da se napravi presjek nije održan zbog odsustva načelnika Policijske uprave i direktora Centra za socijalni rad”.

Dodali su da rešavanje problema prosjačenja “nije u ingerenciji lokalne samouprave” i da će oni time moći da se bave kada bude formirana Komunalna milicija.

Novu, “pojačanu i vidljiviju”, akciju na suzbijanju prosjačenja najavili su za period od septembra do kraja godine.

Izvor: Radiostoplus.com

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker