Pljakić: Izvode me na giljotinu bez prava na odbranu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Lekar Opšte bolnice u Novom Pazaru Faruk Pljakić rekao je danas da mu je uskraćeno pravo na odbranu u postupku koji je pred Osnovnim sudom protiv njega pokrenuo Meho Mahmutović, vršilac dužnosti direktora te zdravstvene ustanove.

Mahmutović je Pljakića tužio jer mu je, kako je naveo u tužbi, povredio ugled komentarom na društvenoj mreži Fejsbuk, tražeći da mu isplati 200.000 dinara.

Pljakić je izjavio radiju Sto plus da je u komentaru naveo da se “Mahmutović u bolnici pokazao kao nečovek jer je otpuštao bolesne ljude kući, čisteći hodnike na dan dolaska premijerke i ministra, a zarad svoje fotelje”.

On je kazao da je postupajući sudija na pripremnom ročištu odbio sve predloge njegovog zastupnika za izvođenje dokaza koji bi, kako je rekao, pokazali da je u komentaru izneo istinu.

“Sud ne dozvoljava saslušanje svedoka, lekara i pacijenta, koji potvrđuju moje pisanje. Ne dozvoljava audio i video snimke, pisane zapise koji potvrđuju nečovečno ponašanje Mahmutovića. Jednostavno se izvodim pred giljotinu bez mogućnosti da iznesem odbranu za ono za šta sam tužen”, istakao je Pljakić.

Sledeće ročište zakazano je za 19. maj, a na njemu će biti saslušani Pljakić i Mahmutović.

Pljakić, specijalista otorinolaringologije, jedan je od 37 lekara Opšte bolnice u Novom Pazaru koji traže da se ispita odgovornost rukovodstva te zdravstvene ustanove za lošu organizaciju rada tokom epidemije korona virusa leta prošle godine, kao i smenu Mahmutovića i njegovih saradnika.

(Radio stoplus)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker