Pet milijardi za rekonstrukciju i dogradnju Opšte bolnice u Novom Pazaru

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Projektom je predviđeno izgradnje potpuno novog objekta psihijatrije, kao i dogradnja i rekonstrukcija postojećih objekata internog odeljenja i hirugije Opšte bolnice i Doma zdravlja. Pored toga, planirana je izgradnja kotlarnice na biomasu i trafo stanice.

Novo odeljenje psihijatrije, u blizini sadašnjeg Grudnog, će imati dva sprata površine 1.937 kvadrata.

Osim dogradnje postojećih objekata, predviđena je i kompletna zamena dotrajalih vodovodnih, elektro i kanalizacionih instalacija, kao i ugradnja liftova, protivpožarne i druge savremene opreme.

Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice Meho Mahmutović izjavio je prošle nedelje za RTV Novi Pazar da je to “najveći projekat u istoriji novopazarskog zdravstva”.

“To je prva faza, sledi i druga. Mi želimo da pohvalimo i potvrdimo da država nikad nije više investirala u naš kraj ko sad što radi. Ne prave se samo zgrade, primaju se i školuju novi kadrovi”, kazao je Mahmutović.

Sredstva je, kroz Kancelariju za upravljanje javnim ulaganjima, obezbedila država, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prilikom poslednje posete Novom Pazaru najavio da će biti uloženo oko 70 miliona evra u izgradnju kliničkog centra u Novom Pazaru.

On je obećao da će ta zdravstvena institucija biti opremljena gotovo isto kao i ona u Nišu.

“Za dve godine (kada se izgradi Klinički centar) i kada za četiri godine stigne autoput, biće ovo neprepoznatljiv deo Srbije”, rekao je Vučić.

Tender za izbor kompanije koja će raditi na izgradnji i rekonstrukciji objekata Opšte bolnice otvoren je do 18. avgusta, a potpisivanje ugovora očekuje se do kraja septembra, ukoliko tender bude uspešan.

Izvor:Danas.rs/N. Kočović

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker