‘Ne znam zašto ima toliko likvidacija kod nas, kad za ubistvo u saobraćaju dobijate GODINU DANA!’

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Od tragične smrti Ernada Bakana, devetnaestogodišnjaka iz Novog Pazara, prošlo je skoro dve godine, a krivac još uvek nije izveden pred lice pravde.

Ernad je bio brucoš na Visokoj zdravstvenoj školi u Zemunu, a njegov živoz je okončan na zemunskoj raskrsnici u Ulici cara Dušana i to na pešačkom prelazu. Ovog momka je 4. marta prošle godine udario, tada takođe devetnaestogodšnji, Beograđanin Ivan M, a od zadobijenih povreda, Ernad je preminuo posle dva dana.

Kako je njegov otac, Mirsad Bakan, objasnio za Glas javnosti, prvo suđenje trebalo je biti održano 01.12.2020.

-Dečko koji je udario i ubio mog sina saslušan je tek 16. Aprila 2020, skoro mesec i po dana nakon tragedije. To se odugovlačilo, a sada je tako i sa suđenjem koje nije održano u zakazanom terminu- kaže nam Mirsat i dodaje:

„Mene niko nije obavestio da je to suđenje odloženo nego je moj advokat sasvim slučajno od svoje poznanice saznao da je sudija, koji je bio nadležen za naš slučaj, bolestan i da suđenja neće biti tada.“

Novo suđenje zakazano je za 25. januar tekuće godine, a Mirsat ni o tome nije bio obavešten, već samo njegov advokat.

Sporne stavke ovog slučaja

Mirsat smatrada da država Srbija i policija nisu uradile ono što je u njihovoj nadležnosti jer, kako je rekao za naš portal, „nije saslušan svedok koji bi trebao da bude saslušan, a uviđaj je obavljen nesavesno“.

-Kada je Ernad stradao sa njim je bila njegova drugarica, koja je pritrčala njemu u pomoć, a koja nije videla ceo događaj. Kao svedok je pozvan pešak koji je samo perifernim vidom mogao da vidi šta se dogodilo, umesto da je pozvan vozač vojnog vozila koji je stajao i mogao da vidi šta je TAČNO desilo- rekao je Mirsat.

On nam je objasnio da niko zapravo nije siguran da li se vozač vratio na lice mesta ili je produžio, dok u policijskom zapisniku piše da se vratio, a inspektor koji je vršio uviđaj je rekao da na toj deonici „nema adekvatno postavljenih znakova“.

-Činjenice su da je vozač znatno prekoračio dozvoljenu brzinu, kao i da je vozio neregistrovan auto, dok mu test na drogu nije ni rađen- tvrdi Ernadov otac.

Veštaci su Mirsatu objasnili da je osumnjičeni Ivan M. Vozio brzinom od 61 km/h, dok ogorčeni otac tvrdi da je tako nešto nemoguće, kao i da se na snimku jasno vidi da je brzina bila znatno veća.

-Minimalna brzina potrebna da neko prebaci žrtvu preko krova automobila je 80 km/h, a postoji snimak sa nadzornih kamera koji dokazuje da je vozač uspeo dečka od 190 cm i 90 kila da prebaci preko krova- objašnjava Mirsat za Glas javnosti.

„Sramota od sistema“

Ernadov otac objašnjava da nepravda mnogo boli, kao i neljusko ponašanje porodice osumnjičenog, ali najviše sistem koji ima naša zemlja u kojem se ništa ne menja.

Praksa našeg sudstva je da ljudi koji izazovu saobraćajnu nesreću sa smrtnim ishodom dobijaju oko godinu dana zatvora, a neki ni toliko. Ovo jesu spekulisanja, ali retko koji slučaj odstupa od ovoga. Što se država tako ponaša?- pita se Mirsat i razočarano dodaje:

„Ne znam što se ovoliko likvidacije događa kod nas kad možeš da sačekaš nekog kolima i da odležiš samo godinu dana.“

Kako nam je objasnio, nije nikada hteo da ide preko Turske ambasade, jer nije želeo da slučaj ikada bude povezan za tim da je u pitanju nešto po nacionalnoj osnovi.

-Ja sam samo običan čovek, ne mogu da vratim svog sina, ali uspeh je ako uspemo da spasimo bar jedan život- zaključio je on za naš portal.

(Glas javnosti)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.