Opšta bolnica u Novom Pazaru se vraća u kovid sistem

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Posle dva meseca, Interno i Odeljenje za plućne bolesti ponovo menjaju mesta. Zbog većeg broja postelja i centralno razvedenog kiseonika Odeljenje za plućne bolesti se „vraća“ u prostor Internog odeljenja, koje se seli u staru zgradu. Premeštanje odeljenja počelo je danas.Jedan deo Specijalne bolnice u Novopazarskoj Banji, takođe, vraća se u kovid sistem i tamo se smeštaju inficirani sa lakšom kliničkom slikom.

Prema zvaničnim podacima, koje saopštava Gradski štab za vanredne situacije, na osnovu informacija dobijenih iz zdravstvenih ustanova, u poslednja četiri dana hospitalizovano je 30 zaraženih koronom. Najviše ih je iz Novog Pazara 13,iz Tutina 11, iz Sjenice i Nemačke po 2 i po 1 zaraženi su iz Raške i Sjenice. Na Infektivnom odeljenju, koje ima oko 60 bolesničkih postelja, juče je bilo smešteno 40 obolelih. Veći broj prijema zabeležen je u prethodna dva dana, kada je na odeljenje primljeno 19 pacijenata.

Broj prvih pregleda u kovid ambulanti postaje trocifren. Od minule subote do juče, pregledano je 455 osoba. Na prvom preledu, sa simptomima virusa korona, bilo je 245 ili  53,8 odsto od ukupnog broja pregledanih.

Visok procenat beleži se i kod osoba, kojima je zaražavanje otkriveno brzim antigenskim testom. Za četiri dana uzorkovano je 187, apozitivnih je bilo 54 ili 28,8 odsto. PCR metodom, u poslednja tri dana, registovano je još 35 inficiranih.

Broj imunizovanih i dalje je nezadovoljavajući. Broj potpuno vakcinisanih je tek prešao 20 hiljada, a onih koji su primili samo prvu dozu za hiljadu ima više. Kakav je odnos prema vakcini protiv korone, najbolje ilustruje podatak da je od 40 hospitalizovanih 36 nevakcinisano. (Danas)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker