Novopazarski ugostitelji: Dozvolite nam rad za vrijeme iftarskog vakta

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Poštovani Predsedniče gospodine Vučiću, i poštovana Predsednice Vlade gospođo Brnabić.Ovim statusom želim da Vam se obratim u ime svih ugostitelja Srbije, a posebno u ime ugostitelja iz Novog Pazara, Tutina i Sjenice.

Zato molim sve svoje prijatelje, poznanike i internet portale da podele ovaj status kako biste mogli da se upoznate sa problemima koje je pandemija Corona Covid-19 izazvala u našem regionu.

Suvlasnik sam banket sale SAZ i restorana Kula Saz u porodičnoj firmi u Novom Pazaru i od početka pandemije smo ukupno radili nešto manje od 3 meseca i to u periodu kad je moglo da se radi na otvorenom u bašti u Avgustu i Septembru. Sve obaveze prema radnicima, državi i svim preduzećima koje pružaju komunalne usluge izmirujemo na vreme punih 17 godina i to je do sada bilo plaćano uvek početkom meseca.

Ovog meseca ne verujem da ćemo moći izmiriti ove obaveze na vreme jer prihoda nemamo mesecima a rashodi idu kao da radimo. Zahvaljujemo se na pomoći koju smo dobili prošle godine u vidu 3 mesečne plate za radnike i za ovu narednu pomoć koju ste odobrili, ali želim da znate da je taj iznos pomoći nedovoljan i pokrio je možda nekih 10-15% obaveza koji smo do sada imali za ovih godinu dana.

Za nekih petnaestak dana, tačnije 13 Aprila počinje mesec RAMAZAN, za nas u regionu poseban mesec. Unazad godinama većina ugostitelja kod nas i ne radi preko dana tokom Ramazana već za vreme JUFTARA (večere-prvi obrok nakon celodnevnog posta) oko 19:25h. Verovatno vidite problem jer ako se mere ne promene mi nećemo moći da radimo niti da prihodujemo tokom meseca Ramazana.

Pošto je zabrana rada ugostiteljskim objektima i ko zna kad će se te mere promeniti, ja Vas molim da nađete rešenje i dozvolite lokalnim samoupravama da one donesu mere koje se tiču nas, da nam se radno vreme produži za par sati kako bi mogli da zaradimo bar jedan deo novca koji bi pokrio mesečne troškove.
Hvala Vam još jednom ako uvažite ovu našu molbu i nađete neko rešenje povoljno za nas.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Povezani članci

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker