Novopazarske nevladine organizacije i mediji najoštrije osuđuju napad na Irfana Ugljanina

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Novopazarske nevladine organizacije i mediji najoštrije osuđuju napad na građanskog aktivistu Irfana Ugljanina.

Ovaj nasilnički čin, imao političku pozadinu ili ne, govori o tome da se na ulicama Novog Pazara više niko ne može osećati sigurno i, svojom suštinom, vraća nas u vreme ovdašnjih „stranačkih strasti“ kad je ma kakva razlika u mišljenju i uverenju bila dovoljan razlog za upotrebu svakog oblika nasilja, čak i sa smrtnim ishodom.

Novopazarske nevladine organizacije i mediji apeluju na sve građane i političke partije, da se za vreme predizborne kampanje (koja je već uveliko počela) ponašaju dostojanstveno i korektno jedni prema drugima.

Političke stranke su dužne da iz svojih rečnika izbace sve ono što bi moglo da doprinese širenju netolerancije, mržnje i nasilja.

U višestranačkom sistemu je normalno da se predstavnici stranaka politički ne slažu, da se konfrontiraju svojim programima i da obećavaju šta će uraditi ako dođu na vlast. U predizbornoj kampanji, naročito ako ona postane sastavni deo naše svakodnevice, nije redak slučaj i da se govore stvari koje nisu uvek u skladu sa istinom.

Međutim, to ne znači da je dozvoljeno vređanje dostojanstva ličnosti, psovanje, upotreba krajnje nekorektnih i neprihvatljivih reči, a naročito nasilja. Kultura političke borbe podrazumeva takmičenje stranačkih programa, pridobijanje sledbenika i birača razložnim iznošenjem činjenica i fakata i postupanje u skladu sa demokratskim vrednostima, načelima i procedurama.

Novopazarske nevladine organizacije i mediji pozdravljaju blagovremenu reakciju policije i tužilaštva i očekuju da će javnost u svemu biti blagovremeno obaveštena o svim postupcima i preduzetim merama u ovom slučaju.

Novopazarske nevladine organizacije i mediji traže da građani žive, slobodno i u miru i da Novi Pazar treba da bude oaza mira, a ne neuralgična tačka.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

3 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Gazda
Gazda
3 godina ranije

Ovakvih slučaja će biti sve više i više, zato treba sada sve ispitati i kazniti odgovorne

Samo kazem
Samo kazem
3 godina ranije

Dokle ćemo više svakoga dana čitati samo saopštenja, hoće li se konkretno nešto uraditi?

Marko
Marko
3 godina ranije

Na kraju će ispast da vam je Srbija kriva, a nasrcete jedni na druge

3
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.