Novopazarka izgubila novčanik sa novcem – Pomislio sam da je neko ukrao novčanik, uzeo novac…

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Emir Alibašić se nije ni sekunde premišljao, otvorio je novčanik u kojem se nalazilo 490 KM, kontaktirao vlasnicu i uradio dobro djelo

Sarajlija Emir Alibašić, na putu za posao, pronašao je novčanik u kojem su se nalazili dokumenti i novac i vratio ga vlasnici.

U vremenu kada je svaka marka važna, Alibašić se nije ni sekunde premišljao. Otvorio je novčanik u kojem se nalazilo 490 KM, kontaktirao vlasnicu i uradio dobro djelo.

Alibašić nam je rekao da se sve desilo u Buća Potoku, u blizini Ataco firme, u kojoj radi kao trgovački putnik.

Pomislio da ga je neko ukrao, izvadio pare i bacio

– Vidio sam da se na cesti nalazi novčanik. Bila je velika gužva u saobraćaju, izašao sam i uzeo novčanik. Pomislio da ga je neko ukrao, izvadio pare i bacio prazan novčanik. Samo sam ga nakratko otvorio i vidio da ima novca u njemu. Imao sam mnogo poslovnih obaveza, a čim sam našao vremena opet sam ga prerovio kako bih pokušao naći kontakt vlasnika koji je izgubio novčanik – kazao je Alibašić.

Našao je ličnu kartu na ime Almera Kahrović iz Novog Pazara.

– Tu su bili neki računi, ali nisu bili na njeno ime, tako da nisam bio siguran šta je u pitanju. Tražeći po ostalim papirima naletio sam na broj. Ukucao sam broj na Viberu i prikazalo mi je njeno ime. Nazvao sam gospođu, predstavio se i pitao sam je li ona izgubila novčanik s dokumentima i novcem. Drhtavim glasom mi je rekla da je to njen novčanik. Poručio sam joj da ne brine, da ima novca u njemu i da čak nisam ni brojao koliko. Ona mi je rekla da ima 490 KM kojima je trebala platiti račune – rekao je Alibašić.

Lijepo se ponio prema meni

Vlasnica novčanika, Almera Kahrović za “Avaz” je kazala da nije mogla vjerovati da još postoji dobrih ljudi.

– Bila sam zabrinuta jer sam izgubila novac, to su mi bile pare za kiriju koju sam morala uplatiti, te za račune. U šoku sam bila, samohrana sam majka i u težoj socijalnoj situaciji. Njemu svaka čast što se lijepo ponio prema meni – kazala je Kahrović.

(Dnevni avaz)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker