Novopazarac Faris Trtovac postao najmlađi specijalista hirurgije u Srbiji i učinio ponosnim cijeli Sandzak

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Mladi novopazarac dr. Faris Trtovac u petak je položio svoj specijalistički ispit maksilofacijalne hirurgije i time postao najmlađi specijalista pomenute hirurgije u Srbiji i učinio ponosnim Novi Pazar i sve građane Sandžaka. Svoje specijalističke studije završio je u rekordnom roku i završni ispit položio ocjenom 10.

Ovaj uspješni mladi hirurg je svoju specijalizaciju završio pod mentorstvom čuvenog prof. dr. Draga Krasića, a tokom staža učestvovao je kao operator i asistent u izvođenju najtežih hiruških zahvata u prijetelju glave i vrata, dominantno malignih tumora, rekonstruktivne hirurgije glave kao i traumatoloških operacija.

Dr. Faris Trtovac rođen je 1991. godine u Novom Pazaru i interesovanje za medicinske nauke iskazao je vežući se i vrijeme provodeći sa svojim ocem koji je stomatolog. Osnovne studije na prištinskom Medicinskom fakultetu upisuje 2010. godine i sa uspjehom ih završava 2016. godine da bi sa specijalizacijom počeo već naredne godine.

Izvor.Behar TV

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.